Al heel wat mensen uit de beautysector gingen uit de kleren als protest tegen de verplichte sluiting.
Volledig scherm
PREMIUM
Al heel wat mensen uit de beautysector gingen uit de kleren als protest tegen de verplichte sluiting. © rv

Na kappers gaat nu ook rest van beautysector naakt uit protest tegen sluiting: “De overheid wil ons uitkleden. Awel, dan doe ik het liever zelf”

VlaanderenEn of dat de kappers zich nog altijd in hun gat gebeten voelen dat hun zaak dicht moet blijven. Nadat vorige weekend al enkelen naakt actievoerden tegen de beslissing van de overheid, krijgen zij nu steeds meer navolging. Ook de rest van de beautysector springt mee op de kar.  “De staat wil ons uitkleden. Awel, dan doe ik dat liever zelf.”

9 reacties

  • Jentina De Bock

    3 jaar geleden
    De verantwoordelijken die de beslissingen nemen moeten niet klagen met hun 10000 euro zonder hun maandelijkse vergoedingen, zij kunnen hun luxeleven verder uitbouwen !
  • Jef Van De Plas

    3 jaar geleden
    Zij die hier protesteren zijn duidelijk allemaal medisch hooggeschoold, weten alles van virusoverdracht, kunnen dus perfect inschatten dat zij nooit een virus kunnen overbrengen, en hebben de kennis en de wetenschap om diegenen die de regels hebben uitgevaardigd terecht te wijzen.Verder leveren zij mee het bewijs hoe ver de commercie van de  feestdagen is doorgedrongen in de samenleving. Een Kerst zonder kapper, stel je voor .
  • Sofie Maelfeyt

    3 jaar geleden
    Groot gelijk!!  Belachelijk dat o.a. kappers 3 maanden dicht moeten blijven.  (als enige land in Europa trouwens) Dit lijkt op puur pestgedrag door VDB: kwestie van de mensen nóg meer te ontraden om Kerst niet samen te vieren.  Honden mogen wel gekapt worden, onze kinderen niet.  Hoe rijm je dat?
  • Robert Vranken

    3 jaar geleden
    Mooi initiatief. Maar zolang iedere kapper zich niet elke dag kan laten testen of de Covid-aantallen niet dalen zal het waarschijnlijk zo blijven. Enkel de overheidssteun zal moeten volstaan.
  • Eugeen Wouters

    3 jaar geleden
    En dan maar verschieten dat men de coronamaatregelen niet respecteert.Wie snapt de logica nog ?Vandenbroucke ge moest u schamen.
  1. “Bibliotheek en fitness dicht én we krijgen te weinig te eten”: gedetineerde uit Gentse gevangenis klaagt over gevolgen van staking
    PREMIUM

    “Biblio­theek en fitness dicht én we krijgen te weinig te eten”: gedetineer­de uit Gentse gevangenis klaagt over gevolgen van staking

    Geen bibliotheek, geen fitnessruimte en zelfs te weinig tijd voor een korte wandeling. Volgens een gedetineerde uit de Gentse gevangenis die contact opnam met onze krant is de situatie in de gevangenissen tijdens de stakingen merkbaar verergerd. Zo klaagt hij over het gebrek aan gezond eten, maar evenzeer over ontbrekend perspectief. “Bezoekuur werd voor vandaag afgeschaft. Intiem bezoek van je partner kun je al helemaal vergeten.”
    Antwerpen, Gent
  2. IN KAART. “Aantal echtscheidingen daalt, maar we zitten met een onzichtbare scheidingsgolf”: ontdek hier hoe stabiel de huwelijken in jouw gemeente zijn
    PREMIUM

    IN KAART. “Aantal echtschei­din­gen daalt, maar we zitten met een onzichtba­re scheidings­golf”: ontdek hier hoe stabiel de huwelijken in jouw gemeente zijn

    De huwelijksbelofte om elkaar eeuwig trouw te blijven, lijkt steeds vaker stand te houden. Het aantal echtscheidingen in Vlaanderen daalde met een derde. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. En ook over de huwelijken is er positief nieuws te melden, want die zitten in stijgende lijn. “Al hebben die twee zaken niet per se met elkaar te maken, daarvoor zijn er andere redenen”, zegt professor familiesociologie Dimitri Mortelmans (UAntwerpen). Ontdek hier hoe stabiel de huwelijken in jouw gemeente zijn.
  1. Diefstal in zwembad leidt tot opvallende vondst bij man thuis: “Daar word ik seksueel opgewonden van”
    PREMIUM
    Update

    Diefstal in zwembad leidt tot opvallende vondst bij man thuis: “Daar word ik seksueel opgewonden van”

    Een man uit Asse werd betrapt met een hele verzameling ondergoed van jonge meisjes bij hem thuis. Die had hij gestolen in onder meer het zwembad van Roosdaal. Daarnaast werden er in zijn kamer ook foto’s van schaars geklede kinderen gevonden. De verdediging stipte wel enkele heikele kwesties in het onderzoek aan. “Dat mijn cliënt — met een mentale leeftijd van vijf — werd verhoord zonder advocaat, is problematisch.” De rechtbank volgde toch de redenering van het parket en beval de internering.
    Asse, Roosdaal
  2. DE VERZAMELAAR. Bij Nico (73) reis je door de geschiedenis van Tongeren, ‘s lands oudste stad: “Toen een oud-burgemeester stierf, mocht ik al zijn spullen hebben”
    PREMIUM

    DE VERZAME­LAAR. Bij Nico (73) reis je door de geschiede­nis van Tongeren, ‘s lands oudste stad: “Toen een oud-burgemees­ter stierf, mocht ik al zijn spullen hebben”

    “Ik moest nog één Belgische bajonet hebben, maar die kostte maar liefst 90.000 frank.” Dus besloot Nico Olislagers (73) uit Tongeren om zijn wapenverzameling achterwege te laten en zich te focussen op alles wat met de oudste stad van België te maken heeft. Als zoon van een moeder uit Lanaken en een vader uit Borgloon is hij geen rasechte Tongenaar, maar hij mag zich na al die jaren zeker zo noemen. Zijn volledige kelder en delen van zijn huis zijn ingepalmd. “Toch koester ik nog één droom”, vertelt Nico. Wij gingen langs in het minimuseum bij Nico thuis.
    Tongeren