Martine Tanghe werd in de bloemetjes gezet tijdens haar allerlaatste nieuwsuitzending.
Volledig scherm
Martine Tanghe werd in de bloemetjes gezet tijdens haar allerlaatste nieuwsuitzending. © © VRT - Jokko

VRT zet Martine Tanghe in de bloemetjes na allerlaatste nieuwsuitzending: “Ik zal elke dag naar ‘Het Journaal’ blijven kijken. Met een glas witte wijn”

TVZonder veel poespas en professioneel zoals altijd begon Martine Tanghe (65) maandagavond aan haar allerlaatste nieuwsuitzending. Een bijzonder moment dat haar VRT-collega’s uiteraard niet onopgemerkt voorbij konden laten gaan. Zij verrasten de ‘grande dame’ van de openbare omroep met een bijzonder Martine-Journaal. Tanghe kreeg na afloop ook de Grote Prijs Jan Wauters, de VRT-taalprijs voor uitmuntend en creatief taalgebruik.

47 reacties

  • Piet Fluwijn

    3 jaar geleden
    @Johnny L Verhoeven:  Had ze gemogen ze deed er nog enkele jaren bij zoals Danny Verstraeten.  Niet iedereen werkt tegen zijn zin en sleept zich voort tot de 65 er aan komt.  
  • Jean-Pierre Roobaert

    3 jaar geleden
    Proficiat VRT, dit was 1 van de mooiste TV momenten ooit!! Hiervoor bestaat er maan 1 woord “Subliem”!!! Bedankt Martine, een fantastische dame ... geniet van het leven het is u van harte gegund!!!!!
  • Johnny L Verhoeven

    3 jaar geleden
    Ze kan gelukkig nog op 65 met pensioen. Anderen zullen nog moeten verder ploeteren tot hun 67.
  • emiel wouters

    3 jaar geleden
    Ook al bedoelde Louis Neefs, iemand anders. Voor mij was het liedje op je lijf geschreven." Oh, Martine hoe kan ik je hart verdienen". Proficiat voor het mooie werk, en je eeuwige goede lach.
  • nicole nys

    3 jaar geleden
    Mooie hulde maar het duurde wel wat te lang. Heel mijn video-programmatie was naar de knoppen.