REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Vandenbroucke legt uit wat hij dan wél bedoelde met ‘schokeffect’, sp.a-voorzitter Rousseau behoudt vertrouwen in zijn kopman

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau behoudt het volste vertrouwen in zijn kopman, minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Dat heeft hij maandag gezegd in ‘Terzake’, nadat er kritiek was ontstaan op de uitspraak van Vandenbroucke dat de sluiting van de niet-essentiële winkels een ‘schokeffect’ moest creëren. Vandenbroucke zelf benadrukte bij ‘De Afspraak’ dat hij verkeerd is begrepen.

48 reacties

  • Dirk Verschueren

    3 jaar geleden
    Diegene die vinden dat VDB goed bezig, moeten ook zeggen dat Wilmès het prima gedaan heeft, want ze doen exact hetzelfde, alles wat maar kan toe. Mag ik dan weten waar VDB zo in schittert, behalve dat hij het beter kan uitleggen. Herinnert ten andere iemand zijn eerste maatregel, had 0,0 effect, wat de regio's hebben gedaan met eer wie eer toekomt Di Rupo aan het hoofd heeft wel geholpen. Dus adoratie voor VDB ik snap het niet.
  • Jos De Winter

    3 jaar geleden
    Dat noemt men dus "damage control". Een standaardzin daarvoor is natuurlijk "ik ben verkeerd begrepen"... Goed geprobeerd Frank.
  • koen verhaeghe

    3 jaar geleden
    Naast het geld verbranden , de 2de kemel
  • jean battheu

    3 jaar geleden
    Dat was te verwachten dat vandenbroucke heftige kritiek zou krijgen. Ja als je tegen het zère been schopt van diegenen die tegen de sluitingen zijn. Voor mijn part zijn ze nog niet genoeg streng geweest.Of willen die mensen eigenlijk een derde golf ?? Open doen en na veertien dagen weer sluiten ? We kunnen dan zo enkele jaren bezig zijn. Neen, de maatregelen waren niet streng genoeg.En de winkeliers verliezen geld ? Wij ook.
  • Geert Vandewalle

    3 jaar geleden
    Hadden deze experts politiekers in juli en augustus doorgebeten en de boel dan dicht gehouden, dan zaten we met geen tweede golf, maar men moest iedereen zijn pleziertje gunnen.  Plots op 1 juli moest alles weer kunnen met alle gevolgen van dien.  En wie achter Vandenbroucke staat, laat mij niet lachen, hij komt over als een betweter en heeft maandag een serieuze kemel geschoten, zijn mateke mag het nog zo goed uitleggen, het zal bij een groot deel van de bevolking blijven hangen.