Geert De Rycke
Volledig scherm
PREMIUM
© Geert De Rycke

ANALYSE. Waarom slechtste leerling van de klas plots heel goeie punten krijgt: uw inspanning wordt beloond

Slechtste leerling van de klas, met niet minder dan 1.391 nieuwe Covid-19-gevallen per 100.000 inwoners lieten we op 27 oktober optekenen. Daarmee deden we nog slechter dan Tsjechië, tot dan het kneusje van Europa. Een dikke maand later horen we met 315 bij de beste tien en doen we beter dan bijna alle ons omringende landen. Hoe hebben we dat gedaan?

17 reacties

  • Ralf Gering

    3 jaar geleden
    Appelen met appelen vergelijken! Meer objectieve cijfers dan het aantal besmettingen zijn de ziekenhuisopnames en sterftes. We zijn daarin nog bij de slechtste van de wereldklas!
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Beter niet te euforisch doen, de cijfers liggen nog heel hoog en strenge maatregelen zullen nog lang nodig zijn. Bij elke vermindering van besmettingen willen mensen al direct terug winkelen, op restaurant en de teugels terug loslaten, daarom zitten we na bijna een jaar nog altijd niet veel verder.
  • Anita Billen

    3 jaar geleden
    Ze moeten niet te vlug victorie roepen.
  • Frans Roosen

    3 jaar geleden
    Jürgen Ortega Lopez: niet de de regering de schuld geven! De adviezen zijn NOOIT veranderd maar de negatieve burger lapte alles aan zijn laars! Ik ben zelf getuige geweest van overvolle winkels, stampvolle cafés, restaurants waar de eters de lijsten manipuleerden en een mondmasker op geen enkel moment nodig vonden. Vele mensen met dyscalculie die ineens meenden dat 10 cm 1,5 meter was. Ik vind dat de burger wel eens een geweten gestampt mag krijgen ipv ‘de overheid’ met de vinger te wijzen.
  • Hilde

    3 jaar geleden
    Met de cijfers spelen is heel gemakkelijk, als het allemaal klopt zouden we geen derde golf mogen krijgen wat ik sterk betwijfel