De Antwerpse Meir
Volledig scherm
De Antwerpse Meir © Jan De Meuleneir / Photo News

OVERZICHT. Winkels opnieuw open: dit zijn de maatregelen in de grote steden

Niet-essentiële winkels mogen vandaag opnieuw de deuren openen. Naast de algemeen geldende maatregelen, nemen verschillende steden en gemeenten nemen extra maatregelen om alles in goede banen te leiden. Wij maakten een overzicht:

5 reacties

  • Anne JACOBS

    3 jaar geleden
    Ja waarom inkopen gaan doen er mag toch niets gevierd worden met Nieuwjaar en met Kerstmis met zo min mogelijk maar op de bus mag men gedurende meer dan een uur opeen geplakt naast elkaar zitten en zelfs staan, ongelooflijk!
  • Dominiek Catry

    3 jaar geleden
    Je mag honderden maatregelen uitschrijven als er mensen zijn die deze nauwelijks of niet respecteren . En dat is nu juist het grote probleem .  Mensen houden geen afstand , een mondmasker die steeds van onder hun neus valt . Komt zelfs veelvuldig voor bij journalisten op TV .    In plaats van de politici steeds met de vinger te wijzen , sta eerst bij jezelf stil en stel je de vraag ben ik wel goed bezig ... dat zou al een goed begin zijn, niet ? 
  • Mieke Hendrickx

    3 jaar geleden
    Het lijkt allemaal goed ingeschat te zijn. Nu nog de realiteit en op tijd actie ondernemen als het te druk ‘wordt’ en niet als het te druk ‘is’ ! Succes winkeliers. 
  • Ludo Wouters

    3 jaar geleden
    Het had zo simpel kunnen zijn zonder al die paniek nu, had die winkels gewoon niet gesloten. Nu is het telkens het jojo effect. Kijk naar de warenhuizen, daar is geen overdreven drukte. December is altijd een drukke maand geweest voor de winkeliers. Door maanden die winkels te sluiten zal er nu een stormloop zijn. Al die ministers beginnen met de woorden, ik begrijp het. JMD was de enige die juist was. Met 7000 euro/net moeten wij ons geen zorgen maken, voor de winkeliers, ik begrijp het.
  • Staf Van Looy

    3 jaar geleden
    Ik denk dat er al veel mensen hun inkopen in Luxemburg, Duitsland, Frankrijk gedaan hebben.voor sinterklaas en voor de rest heb je niet veel nodig want kerst en nieuwjaar mag niet gevierd worden. De mensen gaan minder snel kopen voor in je kot te zitten.