Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Villa in straat ex-premier Wilmès wordt lockdown-dancing

Sophie Wilmès.Beeld Photo News

De lokale politie heeft zaterdag in in Sint-Genesius-Rode 45 personen betrapt die in een villa een luidruchtig feest hielden. Het gaat om een zeer residentiële straat waar ook ex-premier Sophie Wilmès en de ambassadeur van Qatar een optrekje hebben. 

De gasten van zaterdagnacht kwamen uit verschillende gemeenten van Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en het Brussels Gewest. Parkeren deden ze in straten honderden meters verderop. De organisatrice betaalde iemand om op uitkijk te staan voor de politie. 29 feestvierders kregen een boete van 250 euro. Zestien anderen liepen eerder al tegen de lamp en moeten voor de politierechtbank verschijnen.

De organisatrice is een veertiger die op 31 oktober ook een halloweenfuif in de villa organiseerde. Toen konden 76 personen gevat worden. De bewuste villa is van haar ouders, maar is sinds enige tijd onbewoond. Zondag werden in een andere villa in dezelfde straat twintig personen gevat op een feestje waar ook harddrugs werden gebruikt. Een derde feestje op een ander adres in de straat werd verijdeld nadat de zoon des huizes op sociale media iets te veel reclame had gemaakt.