Ouderwetse gelatinetaarten maken een comeback (maar zien er nu te mooi uit om op te eten)
Ze zijn overal, of toch op Instagram: jellycakes. Geen ouderwetse drilpudding, wel pastelkleurige kunstwerkjes in allerlei laagjes. Inclusief iconische jiggle.
Gelatinetaarten zijn trending. Echt waar: met 83.652 hits voor de hashtag #jellycake veroveren ze Instagram. De naam doet je misschien denken aan een vieze, ouderwetse drilpudding, maar wacht tot je ze ziet, want deze jellycakes lijken in niets op wat ze ooit waren.
What you see is what you get. Een jellycake is niets meer of minder dan een in een mal opgesteven homp gelatine. Die homp dient als basis, een blanco canvas waarin gekleurde gelatine met fruitsmaakjes worden geïnjecteerd. Die geïnjecteerde gelatine wordt minutieus over de basismassa verdeeld tot zich het gewenste patroon vormt. Van bloemenperkjes tot visvijvers of dromerige wolken, alles kan.
Van fashion naar gelatine
Een van de grote voortrekkers is Lexie Park. Noem haar gerust een Amerikaanse jellycakepionier. Na een quarterlifecrisis zei ze haar leven in de modesector vaarwel en sloeg ze aan het kokkerellen. Een bevriend patissier leerde haar de kneepjes van het vak en wat begon als een onschuldig kunstprojectje groeide al snel uit tot een heuse business.
Met haar cakebedrijfje Nünchi bakt Park vandaag zo’n 200 jellycakes per maand in haar privékeukentje. De link met fashion – haar eerste passie – is nooit ver zoek. Zo bakte Park al taarten voor Nike en scheermesjesproducent Billie en zitten er nog meer samenwerkingen met modemerken in de pijplijn. Wij zijn alvast fameus onder de indruk.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
-
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept. -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
Elke ochtend hetzelfde dilemma: begin ik mijn dag met thee of koffie? Voor de eeuwige twijfelaars is er de London Fog Tea Latte. Het is een combinatie van zwarte thee, gestoomde melk en vanillesuiker en helemaal niet moeilijk te maken, zo blijkt. Wij tonen je hoe. -
Mijnenergie
EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
-
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer