Ouderwetse gelatinetaarten maken een comeback (maar zien er nu te mooi uit om op te eten)
Ze zijn overal, of toch op Instagram: jellycakes. Geen ouderwetse drilpudding, wel pastelkleurige kunstwerkjes in allerlei laagjes. Inclusief iconische jiggle.
Gelatinetaarten zijn trending. Echt waar: met 83.652 hits voor de hashtag #jellycake veroveren ze Instagram. De naam doet je misschien denken aan een vieze, ouderwetse drilpudding, maar wacht tot je ze ziet, want deze jellycakes lijken in niets op wat ze ooit waren.
What you see is what you get. Een jellycake is niets meer of minder dan een in een mal opgesteven homp gelatine. Die homp dient als basis, een blanco canvas waarin gekleurde gelatine met fruitsmaakjes worden geïnjecteerd. Die geïnjecteerde gelatine wordt minutieus over de basismassa verdeeld tot zich het gewenste patroon vormt. Van bloemenperkjes tot visvijvers of dromerige wolken, alles kan.
Van fashion naar gelatine
Een van de grote voortrekkers is Lexie Park. Noem haar gerust een Amerikaanse jellycakepionier. Na een quarterlifecrisis zei ze haar leven in de modesector vaarwel en sloeg ze aan het kokkerellen. Een bevriend patissier leerde haar de kneepjes van het vak en wat begon als een onschuldig kunstprojectje groeide al snel uit tot een heuse business.
Met haar cakebedrijfje Nünchi bakt Park vandaag zo’n 200 jellycakes per maand in haar privékeukentje. De link met fashion – haar eerste passie – is nooit ver zoek. Zo bakte Park al taarten voor Nike en scheermesjesproducent Billie en zitten er nog meer samenwerkingen met modemerken in de pijplijn. Wij zijn alvast fameus onder de indruk.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
Als dessert of als vieruurtje: voor deze plattekaastaart hoef je geen uren in de keuken te staan, terwijl hij toch enorm patisserie-waardig is. Hallo, heerlijk romige smaak van plattekaas in combinatie met kruimeldeeg! De frisse smaak van de pomelo, een kruising tussen pompelmoes en grapefruit, maakt het helemaal af. -
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
Niets fijner dan je geliefde met valentijn te verrassen met een zelfgemaakte zoete lekkernij. Foodstylist Sonja Peeters weet precies met welke desserts je het hart van je lieveling (nog meer) verovert. Kies voor een frisse minicharlotte, een krokant aardbeientaartje of een verrassende cheesecake en vier de liefde in stijl. -
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst
Zoals elk jaar brengt het U.S. News & World Report met de hulp van voedingsexperts een ranking van de beste voedingsstijl van het moment uit. Denk daarbij niet meteen aan gewichtsverlies – al geeft het panel elk dieet daarvoor ook een score op vijf. Ook eetpatronen die meer gebonden zijn aan een levensstijl, zoals vegetarisch of Aziatisch, verschijnen in de lijst. De winnaar? Die zagen we van mijlenver aankomen. -
Livios
Zo gebruik je je wasmachine en droogkast slimmer: “Het kost je iets meer, maar je bespaart ermee op de lange termijn”
Wie besparingen op de energiefactuur zoekt, neemt best een kijkje in de waskamer. We gebruiken de wasmachine en de droogkast vaak en die toestellen vertegenwoordigen dan ook een noemenswaardig deel van je energieverbruik. Hoe gebruik je ze op de meest energiezuinige manier? Bouwsite Livios vroeg het aan Arjan Hoffer van Bosch en Siemens. -
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer