Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Meteen wachtrij aan Primark bij heropening winkel, maar Stad Gent kijkt strikt toe: ‘Vol is vol’

Aan de Primark stond dinsdagochtend meteen een rij van een veertigtal shoppers.Beeld Wannes Nimmegeers

Ook in Gent zijn de winkels sinds vandaag opnieuw open. Onder meer in de Langemunt en de Veldstraat stonden meteen shoppers voor de deuren te wachten. Voorlopig blijft alles onder controle, maar de stad kijkt strikt toe. ‘Via gegevens van Proximus houden we bij hoeveel mensen er in de kuip van Gent aanwezig zijn’, legt middenstandsschepen Sofie Bracke uit. ‘Vol is vol.’

en

Dat de Gentenaars de Primark de afgelopen weken hebben gemist, werd deze ochtend meteen duidelijk. In de Langemunt stond een half uur voor opening al een rij shoppers te wachten. In de klerenwinkel geldt een maximumcapaciteit van 388 personen, maar die werd niet overschreden. Van zodra de deuren om 9 uur open gingen, kon iedereen naar binnen. 

Naast de Primark vielen ook in de Veldstraat al wat kleine rijen te bespeuren onder meer aan de zaken Inno, Flying Tiger en Snipes. Voorlopig blijft alles onder controle, maar de politie en de gemeenschapswachten blijven de hele dag paraat. De Stad Gent wil geen grote volkstoeloop en kijkt dan ook strikt toe. “Via gegevens van Proximus houden we bij hoeveel mensen er in de kuip van Gent aanwezig zijn”, legt middenstandsschepen Sofie Bracke uit.

 “In de Veldstraat en de Langemunt geldt een maximumcapaciteit van respectievelijk 2.750 en 1.300 personen. Vol is vol. Zo spraken we duidelijk met de grote winkels (groter dan 400 vierkante meter, nvdr.) af dat ze hun wachtrij onder controle moeten houden. De rij mag niet langer zijn dan de breedte van de gevel. Staan er meer shoppers, dan moet het winkelpersoneel hen aanmanen om door te lopen en later terug te komen.”

De politie zal de hele dag in de buurt van Primark aanwezig zijn.Beeld Wannes Nimmegeers