Lockdown en Black Friday zorgen voor e-commerceboom

 ©  Shutterstock

Bron: BELGA

De combinatie van gesloten winkels als gevolg van de coronapandemie en het commerciële evenement Black Friday hebben gezorgd voor de drukste onlinewinkeldagen ooit in België. Dat zegt betaaltransactiespecalist Worldline.

Er is nooit meer online geshopt dan de voorbije ‘Black Friday’, aldus Worldline. Het aantal onlinetransacties lag meer dan dubbel zo hoog (105 procent) als op een gemiddelde vrijdag, en 40 procent hoger dan Black Friday vorig jaar.

Op nummer twee staat Cyber Monday, met 39 procent meer transacties dan vorig jaar. Ook in de top drie van drukste onlinewinkeldagen staat donderdag 26 november, ofwel de donderdag voor Black Friday.

50 procent meer

Heel november werd druk online gewinkeld: het aantal transacties lag 50 procent hoger dan vorig jaar. Dat heeft natuurlijk te maken met de sluiting van de niet-esentiële winkels wegens de coronapandemie.

Hoeveel transacties nu precies plaatsvonden, is niet duidelijk. Heel wat van die transacties gebeuren immers op buitenlandse sites, denk aan Zalando. Op die transacties heeft Worldline maar deels zicht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen