Trumps advocaat Rudy Giuliani.
Volledig scherm
Trumps advocaat Rudy Giuliani. © Photo News

“Rudy Giuliani bespreekt mogelijke amnestie met Trump”

Trumps persoonlijke advocaat Rudy Giuliani, die de leiding heeft in campagnes om Trumps politieke rivalen zwart te maken en de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen te ondermijnen, heeft vorige week met de president de mogelijkheid besproken om preventief gratie te krijgen vooraleer de president het Witte Huis verlaat. Dat bericht de New York Times op gezag van twee bronnen die op de hoogte zijn van het gesprek.

12 reacties

  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Laat hem maar doen met zijn amnestieverleningen. Wie amnestie heeft gekregen zal er mee moeten leven. Ooit zal die amnestieverlening wel beperkt of aangepast worden.
  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Onschuldigen hoeven geen algemene kwijtschelding van misdaden aan te vragen. Alleen zij die schuldig zijn aan misdrijven doen dat. Dit is niets meer en niets minder dan een schuldbekentenis.
  • Marc Auwerkerken

    3 jaar geleden
    Trump kan zichzelf geen gratie verlenen, hij zou moeten aftreden en dan volgt de vice-president hem op. Die kan hem dan gratie verlenen, maar schijnt niet akkoord te zijn om dat te doen! Dan zet hij zijn eigen politieke carrière op het spel!!
  • Eddy Vermeulen

    3 jaar geleden
    De hele Trumpclan zal in de gavangenis belanden, inclusief zijn oudste zoon en dochter wengens grootschalige fraude. Er is zelfs al een gratieverzoek voor hen ingediend, nog voor ze van iets worden beschuldigd. Niet moeikijk te begrijpen waarom Trump in het witte huis wil blijven en zo zijn onschendbaarheid kan aanspreken. Volgend jaar zullen we veel meer te weten komen.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Denk dat er een pak meer bewijsmateriaal tegen dan voor Trump is