Direct naar artikelinhoud
DuitslandUpdate

5 doden en 14 gewonden nadat auto inrijdt op voetgangers in Duitse Trier

5 doden en 14 gewonden nadat auto inrijdt op voetgangers in Duitse Trier
Beeld Harald Tittel/dpa

In de Duitse stad Trier is een auto ingereden op voetgangers. Het voorval speelde zich af in de voetgangerszone van de stad. In een persconferentie maakten de autoriteiten bekend dat er 4 doden gevallen zijn, waaronder een baby van 9 maanden. Later op de avond werd dat cijfer naar boven bijgesteld. Daarnaast was ook nog sprake van 14 gewonden, waaronder 4 zwaargewonden. Een verdachte is opgepakt en wordt momenteel verhoord.

en

De persoon die is opgepakt nadat een auto was ingereden op mensen in een voetgangerszone in Trier, is een 51-jarige man. Dat meldt de politie van de stad op Twitter. De burgemeester van Trier, Wolfgam Leibe, zegt dat hij uitgaat van kwaad opzet. 

Er zou geen sprake zijn van terroristische, religieuze of politieke motieven en er zijn ook geen aanwijzingen voor een aanslag. De politie gaat in eerste instantie uit van mogelijks psychische problemen. Volgens een politiewoordvoerder zou de man de afgelopen dag in zijn wagen hebben doorgebracht.

De dader gold bij de autoriteiten niet als gevaarlijk en zou willekeurig mensen hebben aangereden. “Hij is zigzaggend gereden om zoveel mogelijk leed te berokkenen aan de voetgangers”, aldus Roger Lewentz, minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Rijnland-Palts. Zijn motieven zijn nog niet bekend. Wel had hij 1,4 promille alcohol in zijn bloed.

Zware tol

De politie van Trier zei op Twitter eerst dat twee mensen omgekomen waren, maar had het later over “meerdere doden en gewonden”. Later voegde ze eraan toe dat er ook een baby onder de slachtoffers was. Tijdens een persconferentie maakten de autoriteiten bekend dat er sprake is van 4 doden en 14 gewonden, waarvan er 4 zwaar aan toe zijn. De slachtoffers zijn, behalve de baby van negen maanden, een vrouw van 25, een man van 45 en een 73-jarige vrouw. De moeder van de baby ligt in het ziekenhuis. Later op de avond overleed nog een slachtoffer aan zijn verwondingen.

Twitter bericht wordt geladen...

De binnenstad van Trier is afgesloten en mensen wordt nog steeds afgeraden om daarheen te gaan. In een persconferentie had burgemeester Wolfram Leibe het “over de zwartste dag voor Trier sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog”. Hij bedankte ook uitdrukkelijk de snelle reactie van de veiligheidsdiensten.

Twitter bericht wordt geladen...

Eerder had de politie gezegd dat ze de bestuurder had opgepakt en dat ze het voertuig heeft “veiliggesteld”.

Trier ligt in het zuidwesten van Duitsland, in de buurt van de grens met Luxemburg.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...