Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

OVERZICHT. Alle cijfers blijven de goede kant op gaan

De coronacijfers gaan nog altijd de goede kant op. Dat blijkt woensdagochtend uit de voorlopige cijfers op het dashboard van Sciensano. 

2 reacties

  • Baldr VanHoek

    3 jaar geleden
    Het gaat de goede richting uit omdat niemand de PCR test krijgt uitgelegd en er geen uitleg moet gegeven worden bij een ziekte die enkel mensen treft die al problemen gehad hebben of medicaties namen of nemen die ademhalings en longsysteem doen dysfunctioneren. Het is ongehoord maar het is teven zeer leuk dat politici indirect een directe beslissing van vaccinatie bij de mensen legt. Ze hebben zo hun stem om te dingen te doen in het ongerijmde of niet. Met alle gevolgen... en dat is leuk!
  • Jan De Greef

    3 jaar geleden
    Hoe zit het nu: in het artikel “In Kaart” wordt verklaard dat de besmettingen niet blijven dalen. Hier gaat het de goede kant op. Wat moet men nog geloven? Ik consulteer en analyseer zelf de grafieken en cijfers van Sciensano op hun site. Ik heb al veel onregelmatigheden gezien.
  1. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.
  2. ▶ Zorgt klimaatverandering dit jaar voor meest actieve orkaanseizoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Zorgt klimaatver­an­de­ring dit jaar voor meest actieve orkaansei­zoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”

    Elk jaar berekenen Amerikaanse wetenschappers aan hoeveel tropische stormen en orkanen we ons mogen verwachten in de Atlantische Oceaan. Na een rustig seizoen in 2023 lijkt 2024 nu zwaar te gaan uithalen. Meer nog, volgens de voorspellingen kan dit wel eens het meest actieve orkaanseizoen ooit worden. Over wat voor aantallen spreken we dan? Hoe komt dit? En hebben die orkanen ook een invloed op ons weer? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen.