De monoliet werd op 18 november ontdekt op een afgelegen plek in de woestijn in de Amerikaanse staat Utah.
Volledig scherm
De monoliet werd op 18 november ontdekt op een afgelegen plek in de woestijn in de Amerikaanse staat Utah. © AP

Eén mysterie opgelost: man die monoliet weghaalde uit woestijn in Utah geeft verklaring

Het mysterie rond het verdwijnen van de monoliet die eerder deze maand werd ontdekt in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah, lijkt opgelost. Een Amerikaanse fotograaf zag hoe vier mannen de 3,5 meter hoge zuil op minder dan tien minuten tijd afbraken. Niet lang nadat de fotograaf met het verhaal naar buiten kwam, dook één van de ‘daders’ zelf op. “Laat geen persoonlijke spullen achter op publiek domein als je ze niet wil zien verdwijnen”, schrijft die bij een filmpje van het neerhalen van de monoliet. 

3 reacties

  • Luc Devaux

    3 jaar geleden
    Er wordt gedacht aan een overblijfsel van de opnamen van de serie "Westworld" dat men vergeten is te verwijderen.
  • Stefan Van Camp

    3 jaar geleden
    Doet me denken aan de kunstwerk banaan van vorig jaar. Miljoenen mensen hebben blijkbaar weinig anders te doen dan zich te vergapen aan onzin. 
  • karin verwimp

    3 jaar geleden
    Typisch de overheid. In eender welk land. Ze is overal hetzelfde. Zelf op het idee komen dat dat ding er zo snel mogelijk weg moest om vervuiling door idioten tegen te gaan was te veel gevraagd. Maar nu ze geld geroken hebben in de vorm van een schadeclaim aan het adres van degene die dat ding daar neergepoot heeft, worden ze opeens wakker. Prachtige foto trouwens.