Zo creëerden Renaud en Mélanie meer ruimtegevoel in hun smalle rijwoning
Volledig scherm
Zo creëerden Renaud en Mélanie meer ruimtegevoel in hun smalle rijwoning © AC Plus Architecture / Andrea Anoni

Meer ruimte voorzien in een rijwoning van amper 3,9 meter breed? Dit koppel kreeg het voor mekaar

LiviosRenaud en Mélanie besloten om hun smalle rijwoning in Watermaal-Bosvoorde te renoveren. De opdracht: extra ruimte creëren. Een unieke uitdaging voor een woning met een gevel die amper 3,9 meter breed is. Bouwsite Livios mocht gaan kijken naar het straffe resultaat!

  1. Na een kletsnatte winterperiode: let op voor vochtproblemen in je kelder (want de gevolgschade kan enorm zijn)
    Livios

    Na een kletsnatte winterperi­o­de: let op voor vochtpro­ble­men in je kelder (want de gevolgscha­de kan enorm zijn)

    De afgelopen maanden viel de regen bij momenten met bakken uit de lucht. En daar zien we nu nog steeds de gevolgen van: weides en tuinen liggen er kletsnat bij, beken lopen (net niet) over en heel wat mensen kampen met vochtige kelders. En dat laatste is niet onschuldig, want zoiets kan de stabiliteit van de muren aantasten én brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Om benedengronds vocht te verjagen, zet men vaak kelderbekuipingen en -drainages in. Bouwsite Livios vroeg aan Michel Jans van Noaqua, specialist in vochtbestrijding, wanneer welke methode de voorkeur verkiest.
  2. De stadsvilla van Paul en Kim is 2 miljoen waard: “Oude kaasplanken voor de vloer en ramen van 4 meter hoog”
    PREMIUM

    De stadsvilla van Paul en Kim is 2 miljoen waard: “Oude kaasplan­ken voor de vloer en ramen van 4 meter hoog”

    “Met een kettingzaag ging de schrijnwerker de houten salontafel te lijf en de vloeren waren ooit kaasplanken.” Toch straalt de woning van Paul Vanrunxt en zijn vrouw Kim één en al ingetogen luxe uit. Een zwembad in de tuin, liefst 500 vierkante meter aan woonruimte en een topligging in hartje Mechelen maken dat deze woning ongeveer twee miljoen euro waard is. Voor onze speciale reeks ‘Miljoenenhuizen’ zetten de bewoners de deuren van hun bijzondere stadsvilla open.