Sterling had het zichtbaar moeilijk zijn woede onder controle te houden tijdens de persconferentie.
Volledig scherm
Sterling had het zichtbaar moeilijk zijn woede onder controle te houden tijdens de persconferentie. © AP

Woedende kiesambtenaar Georgia eist dat Trump stopt aanhangers op te hitsen: “Hier gaan doden vallen”

Gabriel Sterling, een van de hoogste verkiezingsambtenaren van de Amerikaanse staat Georgia, heeft op een persconferentie president Trump opgeroepen zijn aanhangers tot de orde te roepen. Gewone burgers die meewerken aan het tellen van de stemmen krijgen doodsbedreigingen, en dat gaat fout aflopen, aldus een emotionele Sterling. “De druppel vandaag was een strop voor een twintiger die gewoon zijn job deed en een uitslag heeft doorgestuurd. Dit moet stoppen.”

10 reacties

  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Eigenlijk staat geen kat meer achter Trump, maar weinigen durven het hem openlijk zeggen uit schrik voor represailles.  Wacht maar tot de kiesmannen hun voorkeur geven, denk dat Biden dicht tegen 400 zal zitten
  • Erwin Van Roy

    3 jaar geleden
    Serge vantuysseveldt kiesambtenaar Sterling is wel een Republikein en geen Democraat en hij spreek voor iedereen zowel Rep als Dem. Maar doodsbedreigingen vind u normaal. Je zou u beter is laten onderzoeken.
  • Michael De Brauwer

    3 jaar geleden
    Echt niet grappig.Ten eerste,er zijn geen bewijzen van fraude gevonden,in geen enkele staat.Integendeel,Biden heeft na een hertelling zelfs meer stemmen gekregen.Ten tweede,als je doodsbedreigingen krijgt lijkt het me logisch dat je dat aangrijpt.Trouwens,mensen fysiek bedreigen is een teken van zwakte,zijn we nog mensen of zijn we dieren geworden?
  • Guido Pintens

    3 jaar geleden
    Serge Vanruysseveldt, jij bent de zoveelste hier die blijft geloven in massale verkiezingsfraude, ondanks dat het tegendeel constant wordt bewezen (ook bij "republikeinse" rechtbanken). En dan ben je er nog blij om dat de mensen die moeten hertellen doodsbedreigingen krijgen? Besef je in feite wel goed wat je zegt?? Die hertellers doen gewoon hun job, mét controle van beide kampen. Het klopt wèl dat Trump de waarheid 180° omdraait, en niemand anders
  • Serge Vanruysseveldt

    3 jaar geleden
    Echt grappig - de democraten vervalsen massaal de verkiezingen met het doen verdwijnen van stembiljetten en software manupulatie - en zijn nu aan het wenen als kleine peuters dat mensen die hertellen doodsbedrijgingen krijgen. Zich in eigen voet schieten , noemen wij dat. Toch intriest dat alle waarheid 180 graden wordt omgedraaid.