ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Sciensano gaat op zoek naar coronavirus in onze riolen: “Kan vroeg waarschuwingssysteem zijn voor nieuwe opflakkeringen”

Het gezondheidsinstituut Sciensano is met een onderzoek gestart naar de aanwezigheid van het coronavirus in ons afvalwater. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd. “Doel is om via deze analyses een zicht te krijgen op de algemene virusverspreiding onder de bevolking, zonder daarvoor mensen te moeten testen”, klinkt het.

10 reacties

  • Jan De Greef

    3 jaar geleden
    Kan Sciensano dan bij ons in de straat gelijk ook voor de aansluiting op de riolering zorgen. Ze mogen eerst onze beerput komen leegscheppen. Zouden ze iets vinden ?
  • Cornelius Verheijen

    3 jaar geleden
    In Nederland worden deze testen al enige tijd uitgevoerd en geven vrij goede indicaties over waar besmettingshaarden zijn of gaan ontstaan
  • Marinka Dumon

    3 jaar geleden
    Daar is Nederland al een hele tijd geleden mee begonnen.
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Steve, er zijn genoeg wetenschappelijke studies en filmpjes te vinden wat uw belachelijke theorie tegenspreekt ook. Het zuurstof gehalte en circulatie van lucht is perfect in orde. Het is enkel uw wilde fantasie die anders vertelt. 
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Zeer goed idee. De kwaliteit van Sciensano hoort inderdaad in het riool thuis. Dat gezegd, Gustaaf, het is al langer geweten dat je op voorhand sporen in het riool terug kan vinden. Is in veel landen al bewezen zelfs, België en Sciensano hinken, zoals altijd, achter de feiten aan.