Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/RooM RF

HET DEBAT. Zijn boetes en strengere controles op loslopende honden waar dat verboden is een goed idee?

Het Agentschap voor Natuur en Bos meldt dat boswachters harder zullen optreden tegen loslopende honden in natuurgebieden. Baasjes die hun hond niet aan de leiband houden waar dat verplicht is, riskeren een minimumboete van 80 euro. Wat denk jij? Zijn boetes en strengere controles op loslopende honden waar dat verboden is een goed idee? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

79 reacties

  • AL Vermeulen

    6 maanden geleden
    Uiteraard moet een hond aan de leiband in niet losloop gebieden. Ik heb zelf 2 honden en loop graag in het bos, mijn honden altijd vast. Hoe vaak ik mij niet schrap moet zetten omdat loslopende honden op mij afstormen en soms ook uitvallen. Het meest gehoorde zinnetje “Dat doet mijn hond nooit”. Deze honden gaan ook vast nooit achter wild aan. Wie gelooft dit? Dus graag HOGE boetes en het geld gebruiken voor extra onderhoud van onze kwetsbare natuur. Honden alleen los waar het geen kwaad kan!
  • Dirk Van Puymbroeck

    6 maanden geleden
    Ja zeker een hond moet aan de leiband ik heb zelf een hond die al drie keer is aangevallen door loslopende honden en een dierenarts is niet goedkoop hoor.
  • Fredy Vries

    6 maanden geleden
    Ja, eigenaars moeten beboet worden
  • John Philips

    6 maanden geleden
    Het is mijn recht niet geconfronteerd te worden met een hond waarvan ik zijn gedrag niet voorspellen
  • JEAN GODEFRIDIS

    6 maanden geleden
    Het is hoogtijd dat er eindelijk opgetreden wordt tegen deze hondeneigenaars waarvan hun loslopende honden "niet bijten"