Floret
Volledig scherm
Floret © Ivo Tavares

Vele trappen houden je in topconditie in dit huis met zes niveaus

Woon.We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een uitgebreide herenwoning in Porto.

0 reacties

  1. BINNENKIJKER. Dit unieke huis is zeker 1,5 miljoen waard, maar ook ingericht met spotgoedkope spullen: “Zelfs in de kringwinkel koop ik wat niemand wil”
    PREMIUM

    BINNENKIJ­KER. Dit unieke huis is zeker 1,5 miljoen waard, maar ook ingericht met spotgoedko­pe spullen: “Zelfs in de kringwin­kel koop ik wat niemand wil”

    “Ik heb zwarte sneeuw gezien, maar een project voor de rijkste familie van Portugal bracht daar verandering in”, zegt decorateur Jean-Philippe Demeyer (53). In onze nieuwe reeks ‘Miljoenenwoningen’ gunt hij ons een blik achter de gevel van zijn huis in Brugge dat 1,5 à 2 miljoen euro waard is. Het visitekaartje van zijn uitgesproken stijl? Veel kleur en antiek dat een verjongingskuur kreeg. “Ik geef doodse objecten een update en vaak kosten die niet eens veel geld”, verklapt Demeyer, die in de lijst van de 100 meest getalenteerden uit het wereldje staat.
  2. Verbouwing niet of te laat aangegeven? Let op voor hoge boetes. Maar wat met je carport, zwembad of zonnepanelen?
    PREMIUM

    Verbouwing niet of te laat aangegeven? Let op voor hoge boetes. Maar wat met je carport, zwembad of zonnepane­len?

    Wie een woning verbouwt of renoveert, durft weleens belangrijke administratieve taken te vergeten. De fiscus op de hoogte brengen van je bouwwerken zodat die het kadastraal inkomen (KI) kan wijzigen is daar een van. Nochtans kan dat je een forse boete kosten: geef je ze te laat of niet aan, dan riskeer je sinds oktober een boete die kan oplopen tot 3.000 euro. Maar waarom moet het KI worden aangepast? Welke gevolgen heeft dat voor jou als eigenaar? Welke werken moet je al dan niet aangeven, en op welke termijn? We vragen het aan fiscaal expert Michel Maus.