48 coaches moeten mensen na kanker helpen op de arbeidsmarkt

Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits  ©  Photo News

Bron: BELGA

Over heel Vlaanderen begeleiden 48 jobcoaches mensen na een kankerdiagnose op de arbeidsmarkt. Dat heeft Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V) woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Axel Ronse.

In een nieuw advies dringen de Vlaamse sociale partners van de SERV aan op inspanningen om langdurig zieken te re-integreren. N-VA-parlementslid Axel Ronse vroeg aan minister van Werk Crevits welke extra maatregelen zij met de Vlaamse regering plant.

Volgens de CD&V-minister is zij samen met de federale collega’s aan het bekijken welke pistes er moeten bewandeld worden om werk te maken van “werkbaar werk en preventie” en “duurzame re-integratie”. Het is ook de bedoeling om te komen tot een actieplan met tien concrete acties.

Kosteloze begeleiding

Maar in afwachting van dat actieplan kon de CD&V-minister al wel aankondigen dat de werking van Rentree, een werkhervattingsproject voor mensen met kanker, wordt uitgebreid. Rentree, een samenwerking tussen Kom op tegen Kanker, De Werkplekarchitecten en VDAB, werd in 2017 opgestart als proefproject. In dat project worden mensen na hun kankerdiagnose door jobcoaches of Rentree-coaches ondersteund in hun vragen en bezorgdheden over werken na kanker.

Volgens minister Crevits wordt dat project nu uitgebreid. “Intussen werden er 48 coaches opgeleid en kunnen er veel meer mensen begeleid worden”, zegt minister Crevits. “VDAB zal ervoor zorgen dat al wie hulp of coaching nodig heeft, begeleid kan worden naar een job. De begeleiding is kosteloos.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen