Ilustratiebeeld.
Volledig scherm
Ilustratiebeeld. © Getty Images/Loop Images

HET DEBAT. Zijn boetes en strengere controles op loslopende honden waar dat verboden is een goed idee? Dit is jullie mening

Het Agentschap voor Natuur en Bos meldt dat boswachters harder zullen optreden tegen loslopende honden in natuurgebieden. Baasjes die hun hond niet aan de leiband houden waar dat verplicht is, riskeren een minimumboete van 80 euro. Zijn boetes en strengere controles op loslopende honden waar dat verboden is een goed idee? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt. Dit zijn de boeiendste reacties.

38 reacties

  • Michiel Van den Eijnde

    3 jaar geleden
    Honden mogen gerust even los rondlopen als er geen andere mensen in de buurt zijn. Volgens mij kan dat geen kwaad. Baasjes hoeven niet beboet te worden omdat er eigenlijk niemand last van heeft. Van zodra er mensen aankomen, vind ik het beleefder om je hond even aan de leiband te doen of op z’n minst dicht bij je te houden. Ik ken een aantal mensen die enorm veel schrik hebben van honden. Je weet nooit vooraf hoe iemand op je dier gaat reageren.
  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    Je moet eens aan zee zijn om te zien  wanneer de wagen opengaat en de hond eruit mag. De weet het wat zal mogen en wordt half gek.  Een hond op het strand zien lopen, jagen , eens vrije hond mogen zijn, dat is heerlijk om te zien. Ze hollen daar door elkaar, groot of klein, loebas of schoothond en genieten. Waarom dat in een bos niet gag kan ik niet begrijpen.  De baasjes blijven steeds alert ook.
  • kris De Laet

    3 jaar geleden
    Zoveel honden haters, het ligt wel aan het baasje hé! Het zijn mijn beste vrienden mijn honden, als ze daaraan raken sta ik niet in voor de gevolgen. Strengere straffen tegen dierenmishandeling wordt hoge tijd, in Amerika hebben ze zelfs animal cops. Dieren hebben hier ook rechten! Leve het dierenrijk en niet mensendom.
  • Bart Verlooy

    3 jaar geleden
    Achter mijn hof is een veldweg veel gebruikt door wandelaars. Blijkbaar is't normaal dat de hond daar los loopt en volgens de eigenaars zijn het allemaal brave beesten. Toch komen de honden tot in mijn hof de kat opjagen, of om te kakken of om te zwemmen in het vijvertje en aanplanting te verwoesten. Verder jagen ze de lokale fauna op en de eigenaars ruimen zelden kakjes op (uitgezonderd degenen die de zakjes achter mijn haag smijten). Wil jij een hond?  Moet een ander geen last van hebben.
  • Dirk Declercq

    3 jaar geleden
    Honden zitten al genoeg binnen/in de tuin, is nog geen reden om ze elders los te laten.