30 november: Melikan Kucam zit in de correctionele rechtbank in Antwerpen. Hij wordt ervan beschuldigd verschillende Syrische gezinnen veel te hoge bedragen te hebben gevraagd voor de mogelijkheid om hun familieleden die nog in Syrië verbleven in aanmerking te laten komen voor een humanitair visum.
Volledig scherm
30 november: Melikan Kucam zit in de correctionele rechtbank in Antwerpen. Hij wordt ervan beschuldigd verschillende Syrische gezinnen veel te hoge bedragen te hebben gevraagd voor de mogelijkheid om hun familieleden die nog in Syrië verbleven in aanmerking te laten komen voor een humanitair visum. © Photo News

Melikan Kucam spreekt op tweede dag proces: “Dit proces berust op jaloezie en politieke afrekening”

AntwerpenHet proces tegen Melikan Kucam werd vandaag hervat in de correctionele rechtbank van Antwerpen. Kucam kreeg in 2017 de opdracht van toenmalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) om lijsten op te stellen van familieleden van mensen uit de Assyrische gemeenschap die nog vastzaten in Syrisch oorlogsgebied en die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum. Voor een plaatsje op die lijsten zou Kucam mensen zeer hoge bedragen hebben aangerekend, hoewel die aanvraagprocedure eigenlijk gratis is. Zelf blijft hij volhouden dat hij volkomen onschuldig is.

  1. Tumor van Amalie (26) lijkt op degene die Neyla (5) het leven kostte: “Tijdens mijn operatie ben ik er twee keer bijna in gebleven”
    PREMIUM

    Tumor van Amalie (26) lijkt op degene die Neyla (5) het leven kostte: “Tijdens mijn operatie ben ik er twee keer bijna in gebleven”

    Amalie Kempeneer (26) heeft de dood in de ogen gekeken, maar kon het navertellen. Drie jaar geleden kreeg ze te horen dat ze een tumor in haar hersenstam had. Gelijkaardig aan die van de kleine Neyla (5) uit Deurne, die een jaar geleden het leven liet omdat haar tumor niet verwijderd kon worden. Sindsdien wordt Amalie haar leven getekend door ziekenhuisbezoeken, pijnmedicatie, verlammingen en dromen die ze moest opgeven. Nochtans ziet ze de toekomst zo rooskleurig mogelijk in. “Het liefste wat ik doe is naar mensen hun verhalen luisteren en hen raad geven.”
    Antwerpen
  2. RECENSIE. Jan Jaap van der Wals grote verkiezingsshow in Arenberg: “Joa, çava’kes wel”
    PREMIUM

    RECENSIE. Jan Jaap van der Wals grote verkie­zings­show in Arenberg: “Joa, çava’kes wel”

    Jan Jaap van der Wals ‘Geen Stem’ heeft naar eigen zeggen geen enkele consequenties voor het stemgedrag in Vlaanderen. Maar een duidelijke boodschap heeft hij wel in zijn grote verkiezingsshow richting 9 juni. “Er is niemand in dit land die zegt wat je móet doen. Of tenminste: nóg niet”, waarschuwt hij om zeker op ‘de goei’ te stemmen. En ook voor een overwegend links publiek - dat merk je aan de reacties - blijken mopjes over de grote Bart De Wever (N-VA) toch gevoelig te liggen in Antwerpen.
    Antwerpen