Naar aanleiding van de laatste uitzending van Martine Tanghe zei Vlaams minister Bart Somers dat indien het van hem afhangt, alle Vlaamse ambtenaren tot na hun 65ste aan de slag kunnen blijven als ze dat zelf willen.
Volledig scherm
Naar aanleiding van de laatste uitzending van Martine Tanghe zei Vlaams minister Bart Somers dat indien het van hem afhangt, alle Vlaamse ambtenaren tot na hun 65ste aan de slag kunnen blijven als ze dat zelf willen. © © VRT - Jokko

Vakbonden over plannen om ambtenaren na 65ste te laten werken: “Opstap naar afbraak loon- en arbeidsvoorwaarden”

De socialistische overheidsvakbond ACOD is allerminst te spreken over de plannen van Vlaams minister van Ambtenarenzaken Bart Somers (Open Vld) rond het pensioen van de Vlaamse ambtenaren. De minister wil bijvoorbeeld dat ze ook na hun 65ste aan de slag kunnen blijven indien ze dat wensen. Maar de vakbond vreest dat het een "opstap naar het afbreken van de loon- en arbeidsvoorwaarden" van het overheidspersoneel betekent.

19 reacties

  • Leo De Clercq

    3 jaar geleden
    ik ben er 67 en wil graag tot mijn 70ste. geen enkele jongere kan mijn expertise opvangen. het zou de economie in ieder geval versterken met mensen die de know-how bezitten en ze blijven inzetten.
  • Peter Janssens

    3 jaar geleden
    Tot uwe 70 moeten blijven werken omdat uw kinderen geen werk krijgen en nog bij uwe thuis zitten !
  • pascal demarets

    3 jaar geleden
    Voor mij mogen mensen werken zolang ze zelf willen, maar niet als nieuwsanker aub. Dat is echt geen zicht.
  • Lucien Mertens

    3 jaar geleden
    En de jonge opvolgers blijven dan maar beter in de werkloosheid zeker...
  • Dirk Declercq

    3 jaar geleden
    Tot 65 jaar is toch meer dan genoeg zeker!? Geef de jonge mensen ook kans om door te groeien. In het geval van Martine Tanghe werd het tijd dat het stopte. De gewoonte om voor de camera te staan, leidde soms tot nonchalance.