Op 5 januari zouden de eerste Vlamingen gevaccineerd worden. Maar hoeveel procent van de Vlamingen wil zich dan ook laten vaccineren? Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws en iVox zochten het uit in een peiling.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 5 januari zouden de eerste Vlamingen gevaccineerd worden. Maar hoeveel procent van de Vlamingen wil zich dan ook laten vaccineren? Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws en iVox zochten het uit in een peiling. © Photo News

EXCLUSIEVE PEILING. 67% van alle Vlamingen wil zich laten vaccineren (maar het verschil tussen mannen en vrouwen is groot)

Bijna zeven op de tien Vlamingen wil zich zeker of wellicht laten vaccineren zodra dat kan. Dat blijkt uit een representatieve peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws en iVox. Er is wel een opmerkelijk verschil in de vaccinbereidheid tussen mannen en vrouwen. Ook jong en oud denken anders over een prikje in hun arm.

58 reacties

  • Michael Cordy

    3 jaar geleden
    Dit is en zal niet de laatste machtsgreep zijn!! Iedereen mag alle dagen gaan werken en alles afgeven aan de staat maar moet om 24u thuis zij.. Word eens wakker aub 
  • William Bonny

    3 jaar geleden
    Mensen die zich laten vaccineren moeten een attest van vaccinatie krijgen, En moeten bepaalde voordelen&vrijheden krijgen, Tegenover mensen die halsstarrig weigeren zich te laten vaccineren!!!, Zoals b.v. gevaccineerde mensen moeten geen mondmaskers meer dragen, De hardnekkige weigeraars zullen wel rap volgen!!, Want t is weer door die weigeraars dat de rest van de bevolking er voor zal moeten opdraaien.
  • alfred cool

    3 jaar geleden
    Ik zie hier nog in het commentaar dat er iemand griep heeft gekregen na een griepvaccin wel ik  2 maal. Na een 2 maal een vaccin tegen de griep ben ik 2 maal zo ziek geworden als een hond . U zal dan ook begrijpen  dat ik na alle moeite om gezond te blijven het corona vaccin weiger , je zou gek zijn na deze 2 negatieve ervaringen u te laten vaccineren en dan juist corona te krijgen in de hoogste graad ,neen bedankt ! 
  • Andre De Bleser

    3 jaar geleden
    Ik denk dat velen de kat uit de boom zullen kijken en dan eerst hun besluit zullen. Verstandig als jij het van nader beschouwd. Ik ga dit in elk geval zo doen
  • sven haverbeke

    3 jaar geleden
    Misschien kan de regering ook eens nad enken om de supermarkt medewerkers bij van de eersten te laten vaccineren? Zij komen toch ook in contact met alle lagen van de bevolking !