Epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen)
Volledig scherm
Epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) © VTM NIEUWS

Van Damme: “Jongeren pas tijdens of na grote vakantie aan de beurt voor vaccinatie”

Zorgpersoneel en bewoners van woonzorgcentra zullen als eerste gevaccineerd worden tegen het coronavirus. In de vaccinstrategie die voorligt zullen jongeren geduld moeten oefenen. Epidemioloog Pierre Van Damme (UA) acht het mogelijk dat ze pas in of na de grote vakantie van 2021 gevaccineerd zullen worden, zei hij als studiogast in VTM NIEUWS.

32 reacties

  • martine jennes

    3 jaar geleden
    Ik ben 55 en wil dit vaccin zo vlug mogelijk! Jongeren kunnen wachten, zij hebben nog een heel leven voor hun om te feesten!
  • simonne goderie

    3 jaar geleden
    We moeten van de deelstaten enkel nog meer miserie en achterstand verwachten en dit moet dringend veranderen .Dit regering roept op om een team van 11 miljoen te vormen ,maar als het erop aankomt dan moeten we jawel ,enkel op, de regering wachten
  • Jos Mardig

    3 jaar geleden
    Ik begrijp niet waarom je jongeren zou gaan vaccineren. Dat is nergens voor nodig. Alles onder de 30 jaar en geen onderliggende problemen heeft komt in geen enkele statistiek voor. Laat de mensen van 1 tot 30 gewoon hun ding doen eens de ouderen en zwakkeren beschermd zijn. Dat bouwt meteen de groepsimmuniteit op...
  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    In België bestaat er geen agentschap of bureau voor logistiek.. Dit wordt bij ons verdeeld over de ministeries. Vandaar die vertragingen en de wisselende oplossingen. We kregen een les met de mondkapjes maar willen het vandaag nog niet zien. 9 ministers zijn nu verantwoordelijke voor de inentingen en verdeling van de  vaccins.. Dit zal een jaar duren voor iedereen ingeënt is.
  • ludo sprangers

    3 jaar geleden
    Dat ze maar aan de ouderen denken zodat degenen die nog enkele jaren te leven hebben nog een reisje kunnen maken en hiermee bedoel ik niet een reis naar het rusthuis! Dit heeft niks met egoïstische ingesteldheid te maken want Corona is voor IEDEREEN een ongewenste ziekte zoals de andere ziektes!