Archiefbeeld van een sneeuwdump in Bosco Gurin.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een sneeuwdump in Bosco Gurin. © Sneeuwhoogte.nl

Lokaal tot 3 meter verse sneeuw op weg naar de Alpen

Dankzij een lagedrukgebied boven Groot-Brittannië en Frankrijk zal een zuidelijke luchtstroming komende dagen voor extreme neerslaghoeveelheden zorgen aan de zuidkant van de Alpen. “Sommige weermodellen berekenen ongezien veel sneeuw, tot wel 3 meter. De meeste neerslag lijkt te vallen in het noordoosten van Italië. De kans op noodweer is aanwezig.”, aldus Lander Van Tricht van weerdienst NoodweerBenelux.

3 reacties

  • Peter Puype

    3 jaar geleden
    @François bij mijn weten is Zwitserland nog altijd geen lid van de EU
  • Monique Verschueren

    3 jaar geleden
    Ik dacht dat we sinds de Euro één Europa waren, waarom zijn de wetten en alles dat voorgeschoteld wordt niet allemaal dezelfde voor al de landen aangesloten in de Europese gemeenschap?In Oostenrijk en Zwitserland mag je wel gaan skieen,waarom geen algemeen verbod, zo zal het nooit opgelost geraken met al die corona
  • Ken Goeste

    3 jaar geleden
    Lagedrukgebied is grote WELDOENER zou een betere vermelding zijn. Mensen daar leven van de inkomsten die de sneeuw met zich meebrengt. Het mag  gerust hier ook eens een deftige sneeuwdump geven. Mensen zijn zodanig gewoon dat het het ganse jaar zomer is , dat ze eigenlijk vergeten wat winter is. Het weekend wordt een weekendje Ardennen.