Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in De Afspraak.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in De Afspraak. © VRT

Ook na vaccinatie moeten mensen nog mondmasker dragen, vindt Van Ranst

Als alles meezit, kunnen vanaf 5 januari 2021 de eerste vaccinaties in ons land toegediend worden. Eens een persoon gevaccineerd is, moet hij of zij dan nog een mondmasker dragen? Toch wel, meent viroloog Marc Van Ranst. “Anders krijg je een hele dystopische (akelige, negatieve, red.) maatschappij wanneer je die mensen voordelen gaat geven”, zei hij in ‘De Afspraak’. 

41 reacties

  • Francois Regemeutter

    3 jaar geleden
    Ik denk dat hij er mee gaat slapen
  • Etienne Hermans

    3 jaar geleden
    Dit is nu echt wel een brug te ver !  Dit is echt pure vrijheidsberoving die niets meer met gezondheidswelzijn te maken heeft.  Solidariteit is mooi maar je mag niet overdrijven tot in het absurde.  Dan zijn er vele oneerlijkheden, zoals hij het beschouwt.  Dit wordt regelrecht een zaak voor de Raad Van State, zeker weten.
  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    Wat verteld die Van Ranst nu toch allemaal? In maart heeft iedereen  Van Ranst opTV horen uitleggen dat maskers dragen niet helpt . Daarna is hij 180° omgekeerd.Op de radio in NL verteld hij dat er in België niet aan de regels wordtgehouden. Wanneer men in NL komt dan ziet men onmiddellijk dat  alles er veel losser aan toe dan bij ons. Al dat vertellen van hem  zal  niets op lossen aan covid 19 . Men moet er  iets aan doen .
  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    Die Van Ranst bemoeit zich nu eens met alles en iedereen. We hebben het vaccin nog niet gekregen en hij bepaalt al hoe wij ons zullen moeten gedragen.  Hij gedraagt zich echt als iemand die met volle volmachten de lijnen uitzet hoe het maatschappelijk leven volgens hem moet verlopen. Dit is een man die later zal zeggen: de covid-epidemie, dat was mijn  schoonste  tijd.
  • Robert DE REU

    3 jaar geleden
    Ik heb het al eerder geschreven die mondmaskers  verdwijnen niet meer, enkele versoepelingen nog wel maar voor de rest van ons leven het mondmasker, met als hoofdreden de mondmaskerindustrie is stilaan een miljarden zaak geworden, zelfs de grote modehuizen in Italie en Parijs ontwerpen er wel eentje voor een paar honderden Euros, je moet maar eens googlen Mondmaskers.
  1. “Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

    “Alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholre­cla­me

    Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”
  2. Waarom krijgen vooral dertigers uitnodiging? En is ‘de blok’ voor studenten geldig excuus? 11 vragen over oproeping voor verkiezingen beantwoord
    PREMIUM
    23

    Waarom krijgen vooral dertigers uitnodi­ging? En is ‘de blok’ voor studenten geldig excuus? 11 vragen over oproeping voor verkiezin­gen beantwoord

    Mogelijks kreeg u zopas een oproepingsbrief om de stembusgang van 9 juni mee in goede banen te leiden als voor- of bijzitter. Wat zijn geldige redenen om daar onderuit te komen? En krijg je behalve een pistolet met kaas en hesp ook een vergoeding als je je burgerplicht vervult? Koen Schuyten, woordvoerder van de FOD Binnenlandse Zaken, beantwoordt de belangrijkste vragen.