Shutterstock / Michel Wiegandt
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / Michel Wiegandt

Meer thuiswerk? “Dan moet de overheid ook dringend werk maken van fiscale omkadering”

Werk je sinds de start van de coronacrisis ook grotendeels van thuis uit? Dan kon je vast al merken dat daar wel wat kosten aan verbonden zijn. Maar hoe zit het met de huidige fiscale regelgeving rond telewerk? Onze belastingexpert Michel Maus buigt zich over het vraagstuk. “Ook als je werkgever je materiaal ter beschikking stelt voor thuiswerk, zijn er fiscale gevolgen.”

16 reacties

  • Pedro Vanbesien

    3 jaar geleden
    Ik lees dat er hier reacties zijn die heel positief klinken voor thuiswerk en verschillende die heel tevreden zijn en zelfs meer werken dan op kantoor. Niet iedereen krijgt koffie en koekjes,frisdranlk cadeau op het werk. Je hoeft ook niet deftig gekleed zijn om thuis te werken, ook een kost minder. als je al een vergoeding krijgt van je werkgever voor thuiswerk, dan zal dit bedrag ruimschoots voldoende zijn om je kosten te dekken. Een dikke meerkost, niet overdrijven.
  • Elke Van den Bossche

    3 jaar geleden
    Ik ben al blij dat ik mag thuiswerken. Internet wordt betaald en hebben ook laptop van het werk. Je werkt meer door van thuis uit, geen storende elementen en je moet de baan niet op, dus dat zorgt voor minder stress en je kan er ook langer door slapen. Beter combineerbaar met het gezinsleven. Voor mij alleen maar voordelen.
  • marijke deruyck

    3 jaar geleden
    Je kan ook gewoon tevreden zijn dat je niet besmet raakt, niet in de files moet gaan staan, zicht hebt op je tuin, niet verplicht bent te werken in helse omstandigheden zoals de mensen op de Covid-afdelingen en intensive zorg, niet voortdurend verplicht wordt sociale praatjes te slaan,... en je kan je baas om een gesprek vragen en je zorgen/vragen/problemen voorleggen en om een tussenkomst vragen, hij kan natuurlijk niet overwegen wat hij kan doen als hij de vraag niet krijgt.
  • Dirk Peeters

    3 jaar geleden
    Ik zal het merken aan mijn electriciteitsfactuur, de meeruitgaven voor koffie e.a., elke maand voordeel in natura voor wagen die hoofdzakelijk voor de deur staat, telefoonkosten, ...
  • Peter Van Weereld

    3 jaar geleden
    Klagers en zagers, praat met uw werkgever! Ik werk al van maart thuis, heb een gsm + internet en vaste telefoon vergoeding, laptop en extra scherm, onkostenvergoeding, papier en inkt en zelfs maaltijdvergoeding gekregen om thuis te werken! Praten ipv zagen en klagen kan helpen!