©  Shutterstock

Starbucks deelt recept van winterkoffie met peperkoek

Fans van koffie en peperkoek kunnen zich in de handen wrijven. Starbucks heeft het recept van zijn Gingerbread Latte gedeeld met de wereld, zodat elke lekkerbek nu ook thuis van deze zoetigheid kan genieten.

VVA

Wie regelmatig bij Starbucks over de vloer komt, heeft ongetwijfeld al de kerstspecials gespot. Met de Gingerbread Latte, Toffee Nut Latte en Truffle Deluxe Hot Chocolate wil Starbucks zijn fans in de aanloop naar de kerstperiode verwennen met zoete lekkernijen. Nu heeft het bedrijf ook het recept van de Gingerbread Latte vrijgegeven.

Wat heb je nodig?

Voor de peperkoeksiroop:

45 gram basterdsuiker

100 gram kristalsuiker

180 milliliter water

2 eetlepels melasse

1 theelepel gemberpoeder

een halve theelepel kaneelpoeder

1 theelepel vanille-extract

Voor de koffie:

1 shot Starbucks Holiday Blend van Nespresso

240 milliliter melk naar keuze

gemalen nootmuskaat

Hoe maak je het?

Stap 1: Verwarm alle ingrediënten voor de peperkoeksiroop samen in een pannetje op een middelhoog vuur.

Stap 2: Breng het voorzichtig aan de kook, zet het uur vervolgens een standje lager en laat het vijf minuten zachtjes sudderen. Roer regelmatig in de pan.

Stap 3: Giet de siroop over in een thermos.

Stap 4: Maak de koffie klaar en giet het in een koffiekop. Voeg daar nu twee eetlepels van de siroop aan toe.

Stap 5: Prepareer het melkschuim en giet dit over in de koffiekop.

Stap 6: Besprenkel het melkschuim met de gemalen nootmuskaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer