Dit zijn de meest (on)welriekende fabrieken volgens onze lezers

© *

Naar aanleiding van de sluiting van Douwe Egberts in Grimbergen, vroegen we onze lezers om ook andere plaatsen in te sturen waar een sterke geur hangt dankzij een fabriek in de buurt. Ken je nog een andere fabriek die ook op deze kaart thuishoort, maar ons nog niet gemeld is? Laat het dan zeker weten.

nkdr, jns

Douwe Egbets in Grimbergen, op het knooppunt van de Brusselse ring en de A12, opende in 1973. Wie er ’s ochtends voorbijreed, werd gegarandeerd wakker met de geur van vers gebrande koffie. In september van vorig jaar werd aangekondigd dat de fabriek zou sluiten en nu is het zover. Sinds deze week ruikt het er niet meer naar Douwe Egberts. De banden zijn stilgevallen, de productie is gestopt.

Er zijn in ons land echter wel meer fabrieken die hun geur aan de wijde omgeving opdringen, en niet allemaal even positief. Lotus Bakeries in Lembeke, Biscuits Boffin in Putte en Lu in Herentals verspreiden een aangename koekjesgeur, in Ninove ruikt het dan weer naar vers gebakken brood dankzij de grote bakkerij La Lorraine. Koffiegeuren zijn er niet meer in Grimbergen, maar wel nog in Diksmuide (Koffie Jacques) en Geraardsbergen (Oké Koffie).

Minder aangename geurtjes duiken onder andere op in Denderleeuw (kadaververwerkend bedrijf Rendac), Zottegem (slachthuis) en bij verschillende bedrijven uit de chemische industrie.

Op onderstaande kaart verzamelden we al een hele reeks geurende fabrieken. Ontbreekt er nog een bedrijf? Laat het ons hier dan zeker weten. Vergeet niet de naam en plaats van de fabriek en een omschrijving van de geur mee te sturen.

Legende:Rood: zeer onwelriekendOranje: voor discussie vatbaarGroen: welriekendBlauw: geen waardeoordeel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen