Prins Charles en prinses Diana worden in ‘The Crown’ vertolkt door Josh O’Connor en Emma Corrin.
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Charles en prinses Diana worden in ‘The Crown’ vertolkt door Josh O’Connor en Emma Corrin. © Des Willie/Netflix

Nu kritiek op ‘The Crown’ blijft toenemen: welke scènes zijn van de pot gerukt en welke kloppen wel?

TVRoyaltywatchers, politici zoals de Britse minister van Cultuur Oliver Dowden (42) en zelfs Helena Bonham-Carter (54), die de rol van prinses Margaret vertolkt: het lijstje prominenten dat wil dat Netflix duidelijk maakt dat ‘The Crown’ wel degelijk fictie is, wordt steeds langer. “Een gevaar voor de monarchie in Groot-Brittannië”, wordt het vierde seizoen zelfs genoemd. Maar bevat de serie wel echt zoveel onwaarheden? We zetten de grootste ‘verzinsels’ uit seizoen 4 op een rijtje.

0 reacties

  1. Zo ontmasker je de mol: dit zijn de 10 geboden waar je volgens de makers en ex-deelnemers op moet letten
    PREMIUM
    tv

    Zo ontmasker je de mol: dit zijn de 10 geboden waar je volgens de makers en ex-deelnemers op moet letten

    Een goede mol mag niet te zwak zijn en zeker geen zuipschuit. Of op pantoffels naar de eliminatie afzakken. De checklist waaraan de ideale saboteur in ‘De mol’ moet voldoen, is lang, maar geheim. De afgelopen jaren gaven ex-deelnemers, winnaars, mollen en zelfs presentator Gilles De Coster nochtans af en toe wel wat van die interne keuken prijs. Dit zijn hun interessantste uitspraken, gebundeld als handige leidraad om uw topverdachte makkelijker te kunnen ontmaskeren. Beste vrienden, welkom bij de 10 geboden van ‘De mol’.
  2. “Ik dacht alleen nog aan mijn dochtertje”: Nora Gharib kijkt de dood recht in de ogen in ‘Special Forces’ en kapt ermee
    PREMIUM
    tv

    “Ik dacht alleen nog aan mijn dochtertje”: Nora Gharib kijkt de dood recht in de ogen in ‘Special Forces’ en kapt ermee

    Liters zeewater kreeg ze binnen, beelden van dochtertje Chams (3,5) flitsen voorbij haar ogen. “Dit is het, nu ga ik dood. En dan ben ik keihard beginnen bidden.” Nora Gharib (30) kan haar deelname aan ‘Special Forces’ nog navertellen, maar het was een kwestie van seconden daar in de woeste oceaan van Zuid-Afrika. “We waren omringd door redders, maar ‘what the fuck doe ik hier in godsnaam?’, dacht ik. ‘Is dít tv-werk?!’”