Bart Van Hulle (Open Vld).
Volledig scherm
Bart Van Hulle (Open Vld). © BELGA

Open Vld wil lokale bedrijfsbelasting afschaffen

Open Vld wil dat gemeenten en provincies hun belastingen op lokale bedrijven afschaffen, om de ondernemingen te steunen in de coronacrisis. Dat zegt Vlaams Parlementslid Bart Van Hulle.

7 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Een kilometertaks willen invoeren voor de werkende pendelende burger en lokale bedrijfstaksen willen afschaffen. En waarschijnlijk later ook nog eens een vrijstelling van die kilometerheffing voor zelfstandigen en ondernemers om hun concurrentiepositie niet te schaden. 
  • Roger Deprez

    3 jaar geleden
    open VLD heeft het nogal voor de bedrijven, laat het zeer duidelijk zijn er zijn heel veel bedrijven die MEER subsidies krijgen dan ze belastingen geven, een beetje correctheid van de open VLD zou op zijn plaats zijn.
  • danny kimpe

    3 jaar geleden
    Oke zij niet dan de gewone arbeider ook niet meer belasten. Zelfstandigen brengen al genoeg in. Zelfs dingen die helemaal niets te maken hebben met hun beroep.
  • Rita De Booser

    3 jaar geleden
    Alles voor de grote multinationals, maar de kleine zelfstandige kan creperen
  • Karel Flanders

    3 jaar geleden
    Het zijn de regeringen met liberalen die die belastingen ingevoerd hebben. De kleine zelfstandige bakker zal daar niet veel extra van overhouden, het zijn de grootste bedrijven en ketens die weeral de grootste winnaars zijn hiervan. Alles voor het grote kapitaal, zoals we van de liberalen en de eveneens bleuwe nVa gewoon zijn.