Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Amerikaans vicepresident in spe Kamala Harris kiest vrouwen als topmedewerkers

Kamala Harris.Beeld REUTERS

De aankomende Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft uitsluitend vrouwen om zich heen verzameld voor topfuncties in het Witte Huis. Haar stafchef wordt Tina Flournoy, die deze functie nu bij oud-president Bill Clinton vervult.

en

Als adviseur voor binnenlands beleid heeft de Democrate gekozen voor Rohini Kosoglu, die ook al voor haar werkte in de Senaat en de verkiezingscampagne. Nancy McEldowney, voormalig ambassadeur in Bulgarije, gaat dienen als adviseur voor nationale veiligheid. Zij was onder meer directeur Europese zaken in de veiligheidsraad van de regering-Clinton.

“Samen met de rest van mijn team zullen de vandaag aangestelden werken om het virus onder controle te krijgen, onze economie verantwoord open te stellen en te verzekeren dat alle Amerikanen daarvan profiteren”, aldus Harris. Daarnaast zullen ze bijdragen aan het herstel van het Amerikaanse leiderschap in de wereld, zegt ze in een verklaring.

Harris en president Joe Biden worden op 20 januari beëdigd. Eerder had Biden voor het communicatieteam van het Witte Huis enkel vrouwen aangesteld