CEO Tom Van Hemelrijck van PRG
Volledig scherm
PREMIUM
CEO Tom Van Hemelrijck van PRG © Joel Hoylaerts/Photo News

INTERVIEW. CEO die vaccincentra bouwt: “Als we het aanpakken zoals de Duitsers kan Rock Werchter of Tomorrowland wel doorgaan”

Als we in België dezelfde vaccinatiestrategie toepassen als in Duitsland, zijn in 366 dagen àlle 11 miljoen landgenoten gevaccineerd. “Maar dan mag de politiek niet talmen: tussen de beslissing en het volledig operationeel zijn van zo’n vaccincentrum zit 2 à 3 maanden”, zegt CEO Tom Van Hemelryck (47) van PRG. Het bedrijf, dat vooral actief is in de evenementensector, bouwt nu al twee zulke centra in Duitsland. Elke dàg zullen er 3.000 mensen een spuitje krijgen.

12 reacties

  • Robert DE REU

    3 jaar geleden
    Simpele vraag, hoeveel zijn er al gestorven omdat ze dit jaar NIET naar een festival konden, en hoeveel door Covid,.
  • Jan Van Hoofstat

    3 jaar geleden
    Volgens mij maakt de heer Van Hemelrijck een redeneringsfout. A rato van 3000 inentingen per centrum (10 voor heel België) per dag en dat een heel jaar lang kom je inderdaad aan ongeveer 11 miljoen inentingen. Ik meen echter begrepen te hebben dat een vaccin twee keer dient toegediend te worden. Indien dit zo is kunnen er, met deze capaciteit, in een jaar tijd slechts 5,5 miljoen mensen gevaccineerd worden... Misschien toch even checken?
  • Jan Danckaers

    3 jaar geleden
    Waarom niet simpel houden, elke gemeente werkt zijn inwoners af, zoals bij de verkiezingen, dan kan het wel en verplicht, waarom nu niet
  • Ben van Antwerpen

    3 jaar geleden
    Met onze politiekers zijn alle burgers hier pas tegen 2025 ingeënt.
  • Tom Vanden Berk

    3 jaar geleden
    Niet te geloven dat iedereen zich blijkbaar graag een volledig nieuw type vaccin wil laten inspuiten om een minimaal risico op overlijden door "Covid" te vermijden.  Informeer u over de validatieprotocollen van het vaccin en je zal zien dat er geen garantie is dat dit in alle gevallen en voor iedereen gaat werken.