Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Coronacrisis laat bonussen (nog) ongemoeid

De coronacrisis heeft nog geen impact op de bonussen die bedrijven dit jaar uitkeren aan hun werknemers. Dit jaar krijgt zelfs 18 procent meer bedienden een bonus op de rekening gestort. Dat blijkt uit cijfers van Acerta op basis van de gegevens van 40.000 werkgevers in de privésector. Bonussen die in 2020 worden uitgekeerd, zijn dan ook vooral gebaseerd op de bedrijfsprestaties van 2019, wat een sterk jaar was. In 2021 zal de crisis vermoedelijk wél een impact hebben op de bonussen.

3 reacties

  • Patrick Masson

    3 jaar geleden
    Bonussen uitdelen uitdelen aan de lopende band. Maar voor logistiek personeel in de zorgsector dat ook is blijven werken tijdens Corona zal klaarblijkelijk geen salaris verhoging zijn en trekken de ministers van volksgezondheid hun staart in.
  • Eric Nieuborg

    3 jaar geleden
    Dankzij de tijdelijke werkloosheid waar bedrijven massaal van profiteren stijgt de OP, en dat is alles wat managers, bedrijven, investeringsmaatschappijen belangrijk vinden.
  • Anne Nonsia

    3 jaar geleden
    Onze bonus is gebaseerd op ebitda (operationele winst, zeg maar, zonder belastingtechnische truukjes). Onze omzet is wel een beetje gedaald, maar dankzij oa de technische werkloosheid zijn de kosten enorm gedaald waardoor die winst gestegen is. Ergo... hogere bonus over 2020.
  1. Nog geen zomerreis geboekt? Inflatie zorgt voor ongeziene promoties in Turkije, Kroatië en andere populaire bestemmingen
    PREMIUM

    Nog geen zomerreis geboekt? Inflatie zorgt voor ongeziene promoties in Turkije, Kroatië en andere populaire bestemmin­gen

    Met de paasvakantie achter de rug hebben heel wat Belgen al plannen gemaakt voor het zomerverlof. Touroperator TUI stelt in de tussentijdse boekingscijfers alvast enkele voorzichtige trends vast. Ook over de prijzen. Zo vallen er dankzij de hoge inflatie van het afgelopen jaar in populaire vakantielanden nu opvallende deals te rapen. HLN-reisexpert Johan Lambrechts vertelt waar je die kan vinden: “Zelfs voor het ‘bouwverlof’ kan je in Turkije nog kortingen van 40 procent versieren”.
  2. EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteunen”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteu­nen”

    Geruime tijd had hij andere kopzorgen - een pandemie, energiecrisis en de inflatie - maar nu maakt Michel Doukeris (51) zich op voor de moeder aller sportzomers, waarin de biermerken van AB InBev in het zog van atleten mee in de spotlights staan. In een exclusief gesprek vertelt de Braziliaanse CEO van ’s werelds grootste bierbrouwer over de Belgische roots van zijn bedrijf, de groeiende populariteit van alcoholvrij bier en waarom overheden niet aan de zijlijn mogen toekijken wanneer cafés massaal de deuren sluiten. “Waar zullen onze zestienjarigen anders hun eerste job vinden om wat geld te verdienen?”