Theo Bos in actie voor Rabobank. Rechts de tuimelperte met Jakobsen en Groenewegen in de Ronde van Polen.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Bos in actie voor Rabobank. Rechts de tuimelperte met Jakobsen en Groenewegen in de Ronde van Polen. © AFP/AP

Wordt dit het nieuwe sprinten? Nederlandse ex-spurter Theo Bos pleit voor duidelijke regels

WielrennenZo’n Poolse horrorfilm met Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen in de hoofdrol? Never again. Dus is het ‘zespuntenvoorstel’ van ex-sprinter Theo Bos voor veiligere massaspurten zeker een (weliswaar kritische) studie waard, vindt de wielerwereld. “Want er is hoge nood aan duidelijke regels. Het amateurisme moét uit de koers.”

4 reacties

  • wim rooyakkers

    3 jaar geleden
    Een sprint begint 3 kilometer voor de meet,er zullen altijd ongeregeld heden blijven bestaan, en wat al eerder gemeld is renners zijn de verantwoordelijken ,en bij de grote koersen word alles in beeld gebracht, dus breng nog niet meer kosten voor de organisatoren. En strepen op de weg?zal ook weer verwijderd moeten worden.
  • Herman De Gent

    3 jaar geleden
    De laatste rechte lijn van 300m is een goed idee, maar laat de rest zoals het is. Er zijn videobeelden genoeg om te bewijzen waar er enigszins overtredingen zouden gebeurt zijn  en dan kan men sanctioneren.
  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    Schuin oplopende hekkens, dat is de oplossing niet. In Polen waren er zulke hekkens ... Je kan er gewoon oprijden en omhoog gecatapulteerd worden. Er is niks mis met nadar met pootjes, als je die bijna raakt bent je al veel te ver en breng je het publiek in gevaar. Lijnen trekken op een meter van de nadar en bij het raken van een lijn wordt er iemand gediskwalificeerd naar schuldbeoordeling. 
  • frankie bressinck

    3 jaar geleden
    Dat zal plezant zijn voor de organisatoren van een wielerwedstrijd!