Het station Antwerpen-Centraal. ©  frederik beyens

Nieuw vervoersplan NMBS: dit verandert er in provincie Antwerpen

Vanaf zondag 13 december gaat de nieuwe NMBS-treinregeling in. Die zorgt dit jaar voor nieuwe IC-verbindingen, meer treinen op de bestaande lijnen en extra vroege en late treinen rond de steden. Dit zijn de nieuwigheden voor onze regio.

Binnenkort:

- Goed nieuws voor uitstapjes naar de kust: de IC-treinen Antwerpen - Gent - De Panne rijden voortaan ook tijdens schoolvakanties.

- De S-treinen Antwerpen-Centraal - Sint-Niklaas rijden voortaan om het halfuur. Tijdens de spits stopt deze trein ook in Nieuwkerken-Waas.

- Er komt een extra vroege IC-trein van Antwerpen-Centraal naar Turnhout (5.47u in plaats van de eerste om 6.47u) en een extra late trein van Brussel naar Mechelen (0.08u in plaats van de laatste om 23.49u).

- De IC-treinen Mechelen - Leuven stoppen in het weekend voortaan ook in Hever.

- Twee P-treinen tussen Brussel en Mol worden verlengd tot Neerpelt: één P-trein ’s morgens richting Brussel en één P-trein ’s avonds vanuit Brussel. Dit geldt wel pas vanaf juni 2021, als Infrabel de elektrificering van het traject klaar heeft.

In de periode 2021-2023 (timing nog onduidelijk):

- De IC-treinen tussen Antwerpen-Centraal en het station Noorderkempen rijden om het halfuur.

- Een nieuwe snelle IC-verbinding Antwerpen-Centraal - Hasselt op werkdagen.

- De IC-treinen Hasselt - Leuven - Brussels Airport-Zaventem - Antwerpen-Centraal rijden ook op zondag elk uur tussen Leuven en Hasselt.

- De S-treinen tussen Antwerpen-Centraal en Essen en tussen Antwerpen-Centraal en Puurs rijden op zaterdag twee keer per uur.

Meer informatie over andere lijnen valt te vinden op de website van de NMBS. (cm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER