©  BELGA

Hein Vanhaezebrouck volgt Wim De Decker op als trainer van AA Gent

Ex-coach Hein Vanhaezebrouck (56) is de nieuwe coach van AA Gent Hij moet de ontspoorde Buffalo’s weer op het juiste spoor krijgen. AA Gent zette donderdagavond na de vijfde Europese nederlaag op rij (1-2 tegen Slovan Liberec) Wim De Decker op straat. Goed voor het derde trainersontslag van het seizoen. Hein Vanhaezebrouck werd in 2015 kampioen met Gent.

bow, vtvn

LEES OOK: Nieuwe trainersepisode bij AA Gent: Wim De Decker wordt ontslagen

De Buffalo’s kennen een echt rampseizoen. Het bestuur sprak voor de start van het seizoen nog titelambities uit, maar Gent staat pas twaalfde in de competitie met 16 op 42. Maar liefst acht competitiewedstrijden verloor Gent al dit seizoen. Europees liep het bovendien eerst de Champions League mis en daarna behaalde de Gantoise 0 op 15 in de Europa League.

Wim De Decker werd begin dit seizoen binnengehaald als T2 van Jess Thorup. Na het ontslag van diens opvolger Laszlo Bölöni werd hij aangesteld als T1. De Decker slaagde er echter ook niet in om de boel recht te trekken en moest dus ook vertrekken.

Nu krijgt Vanhaezebrouck, die Gent in 2015 voor het eerst kampioen maakte, de kans om de meubelen te redden. De 56-jarige West-Vlaming die nu in het Oost-Vlaamse Maarkedal woont zat zonder club sinds hij in december 2018 ontslagen werd bij Anderlecht. Voordien trainde hij ook al onder andere Racing Genk en KV Kortrijk.

Mogi Bayat verlaat de Ghelamco Arena na onderhandelingen over Vanhaezebrouck. ©  fvv

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL