RV
Volledig scherm
© RV

Journalist haalt uit naar Pascal Smet tijdens persconferentie met te veel volk: “Kerst vieren mag maar met vier, hier staan we met vijftien”

Het Brussels gewest heeft beslist om speculoos te erkennen als cultureel erfgoed. Brussels staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels-sp.a) nodigde daarom vrijdag een aantal journalisten uit op een persconferentie in een bakkerij. Op beelden die achteraf verspreid werden op sociale media, is te zien dat er op een bepaald moment heel wat mensen opeengepakt staan in het kleine atelier. Een RTBF-journalist maakte zich daarover kwaad tegen de staatssecretaris, die volgens hem niet het goede voorbeeld geeft. Het kabinet van de staatssecretaris erkent dat er “een korte tijd” te veel mensen aanwezig waren, maar wijst erop dat de aanwezigen meteen werden opgesplitst. 

78 reacties

  • piet goethals

    3 jaar geleden
    het eerste verstandig wapenfeit van Pascal Smet moet nog gebeuren; alleen maar domme interventies gezien van zijn kant. Maar hij mag zich gelukkig achten: hij is niet alleen. En dan maar verwonderd zijn dat de burger proteststemmen uitbrengt en het land(je) onbestuurbaar wordt. allemaal bij hoogdringendheid een pakje gezond verstand gaan kopen in de supermarkt.
  • Kirsten Devolder

    3 jaar geleden
    Hele covid-discussie dreigt strijd Walen-tegen-Vamingen te worden. Smet is Nederlandstalig. Waarom wordt hij beschimpt in het Frans ?
  • Herman Geerts

    3 jaar geleden
    Die journalist heeft gelijk. Als de politiekers, virologen ea aandachtzoekers, zelf in de picture kunnen komen : no problem , een trumpeke doen : niks aan de hand .  Maar de gewone burger : in zijn kot!terwijl 'les nouveaux riches' zich kostelijk amuseren in lockdownfeestjes.  Ik geloof nooit dat pakweg de familie De Croo Kerst ed thuis alleen zal vieren.
  • marc castermans

    3 jaar geleden
    Smet is al even bekwaam als minister in Brussel, als eerder in Vlaanderen, met andere woorden een nul!
  • Robert Van Garderen

    3 jaar geleden
    Linksch is heel goed in de schuld bij anderen te leggen. De Smet is daar een goed voorbeeld van.