Het kruispunt van de Oudestraat met de Notelaarstraat in Hoboken.
Volledig scherm
Het kruispunt van de Oudestraat met de Notelaarstraat in Hoboken. © Google Maps

Twee tieners zwaargewond bij ongeval met vluchtmisdrijf in Antwerpen: politie doet oproep voor tips

In het Antwerpse district Hoboken zijn donderdag twee jongeren zwaargewond geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Dat heeft de lokale politie vandaag bekendgemaakt. De slachtoffers, twee broers van 10 en 15 jaar oud, liggen met ernstige verwondingen in het ziekenhuis maar zijn buiten levensgevaar. De politie is nog op zoek naar de veroorzaker van het ongeval.

  1. “Bibliotheek en fitness dicht én we krijgen te weinig te eten”: gedetineerde uit Gentse gevangenis klaagt over gevolgen van staking
    PREMIUM

    “Biblio­theek en fitness dicht én we krijgen te weinig te eten”: gedetineer­de uit Gentse gevangenis klaagt over gevolgen van staking

    Geen bibliotheek, geen fitnessruimte en zelfs te weinig tijd voor een korte wandeling. Volgens een gedetineerde uit de Gentse gevangenis die contact opnam met onze krant is de situatie in de gevangenissen tijdens de stakingen merkbaar verergerd. Zo klaagt hij over het gebrek aan gezond eten, maar evenzeer over ontbrekend perspectief. “Bezoekuur werd voor vandaag afgeschaft. Intiem bezoek van je partner kun je al helemaal vergeten.”
    Antwerpen
  2. Tumor van Amalie (26) lijkt op degene die Neyla (5) het leven kostte: “Tijdens mijn operatie ben ik er twee keer bijna in gebleven”
    PREMIUM

    Tumor van Amalie (26) lijkt op degene die Neyla (5) het leven kostte: “Tijdens mijn operatie ben ik er twee keer bijna in gebleven”

    Amalie Kempeneer (26) heeft de dood in de ogen gekeken, maar kon het navertellen. Drie jaar geleden kreeg ze te horen dat ze een tumor in haar hersenstam had. Gelijkaardig aan die van de kleine Neyla (5) uit Deurne, die een jaar geleden het leven liet omdat haar tumor niet verwijderd kon worden. Sindsdien wordt Amalie haar leven getekend door ziekenhuisbezoeken, pijnmedicatie, verlammingen en dromen die ze moest opgeven. Nochtans ziet ze de toekomst zo rooskleurig mogelijk in. “Het liefste wat ik doe is naar mensen hun verhalen luisteren en hen raad geven.”
    Antwerpen