Sylvain De Clerck (90), Elka Joris (84) en Rudy De Jonghe (69).
Volledig scherm
PREMIUM
Sylvain De Clerck (90), Elka Joris (84) en Rudy De Jonghe (69). © Damon De Backer

Wie luistert naar onze ouderen? “Overal is er maar één groep die telt: de jongeren”

Een kwetsbare en achtergestelde groep die onze inspanningen verdient, of een groep waar we onredelijk veel voor moeten opofferen en die nu ook als eerste het vaccin krijgt? Het coronavirus werpt moeilijke vragen op over onze oudere bevolking.  

53 reacties

  • Dominiek Catry

    3 jaar geleden
    Iemand die in alle eenzaamheid omwille van covid sterft , dat noem ik eenzaamheid van de bovenste plank 
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Iedereen moet geholpen worden ook jongeren de meeste zullen deze crisis mits enige begeleiding goed doorstaan anderen zullen wat meer begeleiding nodig hebben net hetzelfde als de puderen alleen zijn er te weinig psychologen en andere zorgverstrekkers. Laten we niet vervallen in verwijten en vergelijkingen want het zijn de gesyndiceerden die in het verleden gezorgt hebben voor betere lonen, medische zorgen, scholen en meestal waren dat de arbeiders niet de bediendenMaar soit de pest trof iederee
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Sedert de industriële revolutie in de 19e eeuw heeft elke opeenvolgende generatie het alleen maar beter gehad. Dat is ook zo voor deze die nu leven tegenover de vorige generaties. Zal ook zo zijn voor de jongere generaties na ons. Geen reden dus om de gepensioneerden hun oude dag niet te gunnen. Die hebben harder moeten knokken, overleefden meerdere economische crisissen. In 1983 was de werkzaamheidsgraad in Vlaanderen  60,5%, nu 75,5%. Dus pensioenen zullen ook betaalbaar blijven.
  • Willy van craen

    3 jaar geleden
    De huidige ouderlingen generatie heeft door hard te werken en te sparen gezorgd dat hun kinderen het nu meestal zeer goed gaat u en dat zie je als je rondrijd aan nieuwe woningen, auto's, study's en reizen.Nu is deze oude generatie niet meer van tel behalve voor hun niet meer betalen pensioen- en erfenis belastinggeld.  
  • johan ruell

    3 jaar geleden
    Juist Johan Vervaeck. Hier hetzelfde, ik heb het geluk gehad dat mijn kinderen prima studenten waren en  ook een losse en vrije opvoeding hebben kunnen genieten. Beiden hebben universiteit gedaan en dat heeft ons veel geld gekost. Alleen vinden mijn kinderen dat allemaal 'MAAR' normaal en is/was dit onze plicht.