Theo Franken (N-VA) en Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
Theo Franken (N-VA) en Sammy Mahdi (CD&V). © Photonews

Theo Francken: “Mahdi geeft verkeerd signaal door niet in beroep te gaan tegen Soedanarrest”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) geeft het verkeerde signaal door niet in beroep te gaan tegen de veroordeling van ons land door het Europees Hof voor de Rechten van de Mensen voor de uitwijzing van een Soedanees die hier illegaal verbleef, nu drie jaar geleden. Dat vindt Kamerlid Theo Francken (N-VA), die destijds staatssecretaris voor Asiel en Migratie was.

6 reacties

  • leen hanssens

    3 jaar geleden
    Ze sturen eerst een minderjarige, die krijgt uiteindelijk asiel, en dan gezinshereniging, de hele familie komt dan over. Het programma op Canvas Vijf jaar hier, bewijst het.
  • Marcel Willems

    3 jaar geleden
    Ik sprak met een asielzoeker uit Syrie en die zi eerlijk dat hij terug wilde naar huis waaar hij alles moet heropbouwen ,als het er veilig was .Was een hooggeschoold iemand en voelde zich hier als uitschot behandeld ..Kreeg geen enkele eerlijke kans ondanks zijn talenkennis ..Ik denk dat velen dat zouden willlen doen .
  • Steve Verwimp

    3 jaar geleden
    Diegenen die onder het mom van vluchteling naar hier komen zijn in het land waar ze vandaan komen net welgesteld of zelfs rijk.Als je hoort of leest welke bedragen ze moeten betalen voor een reis naar Europa.Bedragen die ik en met mij vele Europeanen niet kunnen betalen.De echte sukkelaar blijft waar hij is omdat hij/zij het geld niet heeft.Ik denk dat bij deze staatssecretaris de verplichte uitwijzingen nihil zullen zijn en dat hij het welkomscomité voor asielzoekers zal zijn.
  • Ronald Beintema

    3 jaar geleden
    Dries Dumoulin, iedere zgn. asielzoeker is door vele veilige landen gereisd! Zij hoeven hier dus geen asiel aan te vragen, maar gewoon teruggestuurd worden naar eerste veilige land waar men is doorheen gereisd! En dat is in de meeste gevallen buiten Europa!
  • Lucie Peetermans

    3 jaar geleden
    Beste DriesKijk eens naar de documentaire For Sama, en je zakt in de grond van schaamte hoe wij Europeanen Syriërs behandelen.