Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

7% meer studenten verpleegkunde, ook dankzij corona: "Eindelijk wordt beroep niet meer onderschat"

Het mag nog zo'n harde stiel zijn, het aantal studenten verpleegkunde is met 7% gestegen. Niet alleen 18-jarigen, ook werknemers uit een andere sector gooiden hun leven om en kozen voor een carrière aan de zijde van de patiënt. Onder meer dankzij de coronacrisis.

8 reacties

  • Cecarine De Smet

    3 jaar geleden
    En velen zullen hun opleiding stoppen omdat het in realiteit niks overenkomt zoals beschreven in de boekjes. Als je voor verpleegkundige studeert moet je dit beroep met je hart doen en niet omdat er werkgelegenheid is, zoals er nu heden veel rondlopen in ziekenhuizen, rusthuizen! Ik heb het altijd graag gedaan!! En de uren en de weekends...dit weet je op voorhand!!
  • Kris Tyteca

    3 jaar geleden
    Zoek je een job zonder bedrijfswagen, smartphone. Werk je graag in het weekend, latens, vroegens,nachten met een klein meerloon. Maak je graag overuren zonder uitbetaling. Wens je geen promotie. Studeer dan voor verpleegkunde! En liefst de kennis van een dokter maar laat dit zeker niet blijken.
  • Patrick Mechels

    3 jaar geleden
    @Dorine Dewitte. Dat is ook de reden waarom het een knelpuntberoep geworden is. De roeping is ver onderschat. Er is meer in het leven dan enkel te zorgen voor anderen. Steeds meer met minder...en laat je eigen gezondheid je in de steek, smijten ze je via medische overmacht op straat. Zelfs als intensieve zorgen verpleegkundige met 29 jaar ervaring en kennis. Je wordt op een onmenselijke en zeer goedkope manier gedwongen in een hoek van de maatschappij op 51j. Dit terwijl je nog kan en wil werken
  • Ilse Van Boxstael

    3 jaar geleden
    Na 40 jaar verpleegkunde zeg ik dit:: "bezint eer ge begint..!!" Binnen 10 jaar heb je er spijt van en dan zit je vast...vergeet het woord helden en vervang het door "gekken"...
  • Dorine Dewitte

    3 jaar geleden
    Een arts vroeger werkte 24/24 7 op 7, nu willen ze een familiaal leven en vaste uren en sommigen zoveel mogelijk patiënten, ik ken artsen die hun keukenwekker zetten en als de tijd om is, die van jou ook, dus nu krijgen worden ze op de realiteit van hun eed en beroep geduwd en schrikken, en 'eisen' respect en vooral nog méér loon. Ja ik zal wel haat over me krijgen, ik ben juist , de rest zijn hypocrieten.