Joel Hoylaerts/Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts/Photo News

Minister Kitir: "Ik zou mijn vader zo graag horen zeggen dat hij trots is op mij"

'Ben ik te min?' Het nummer van Armand lijkt wel het liedje dat Meryame Kitir (sp.a) haar hele leven neuriet. Dat de Limburgse het van de mijncité en de fabrieksband schopte tot federaal minister wekt bewondering, maar het gemis van een diploma is haar tere plek. Daar schuilt ook het verdriet om het verlies van haar ouders als kind. "Toen ik de eed aflegde bij de koning, was ik voor het eerst trots op mezelf. Had mijn vader het maar meegemaakt."

25 reacties

  • Jan Lanclus

    3 jaar geleden
    geen diploma? Zeker niet om fier over te zijn, ten andere we hadden het lang gemerkt. Als een diploma dan toch niet belangrijk is, laat ons de scholen dan ineens sluiten om sneller van de covid vanaf te zijn.
  • Lieven tanghe

    3 jaar geleden
    Nogmaals een bewijs dat een diploma niet alles is .Maar ik ben zeker dat in de private sector dit niet mogelijk is .Dit zegt veel over het niveau van de politiek .Maar liever Kitir dan al die pipo's met een rechten diploma .Kennen veel maar kunnen niets .
  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    Peter Principle. In een hiërarchie stijgt elke werknemer tot zijn niveau van onbekwaamheid. Blijkbaar zijn er nog veel meer graden van onbekwaamheid, want sommigen blijven maar doorgroeien. VDB zal alles wel voorschrijven wat er moet gezegd worden. 
  • Moniek Smets

    3 jaar geleden
    Goed dat je zo ver gekomen zijt ,spijtig dat je al een tijdje naast je schoenen loopt , maar ja dat is eigen aan de partij en nu zeker met de arrogantie van een voorzitter
  • Ludovic De Beuckeleer

    3 jaar geleden
    als ik mij goed herinner was er ooit de zaak Temsamanni, die werd uitgesloten van de post van staats secretaris omdat ze geen diploma had .
  1. RECONSTRUCTIE. “Huilende collega’s op het toilet” maar ook 88% tevreden medewerkers: dit is het échte verhaal van de open oorlog over “toxisch leiderschap” bij VRT
    PREMIUM
    10

    RECONSTRUC­TIE. “Huilende collega’s op het toilet” maar ook 88% tevreden medewer­kers: dit is het échte verhaal van de open oorlog over “toxisch leider­schap” bij VRT

    En plots ging het in het Vlaams Parlement niet meer over Bart De Pauw en VRT-baas Frederik Delaplace. Tijdens de discussie kregen acht parlementsleden een anonieme brief over een ándere zaak, die draait rond de Redactie Jong, die onder meer jongerenjournaal ‘Karrewiet’ maakt. In het kort: op de redactie woedt een open oorlog over dve VRT Jong-chef en haar “favoritisme, pestgedrag en discriminatie”. De HLN-onderzoeksredactie sprak met verschillende getuigen en reconstrueerde het verhaal achter de nieuwe heisa.
  2. KIJK. George was op zijn achttiende plots dakloos: “Een thuis had ik niet, onder deze boom sliep ik”

    KIJK. George was op zijn achttiende plots dakloos: “Een thuis had ik niet, onder deze boom sliep ik”

    Dertig procent van de dak- en thuislozen heeft ook mentale problemen, vaak veroorzaakt net omdat ze geen thuis hebben. Een van die dakloze jongeren was George. George zat zijn hele leven in een jeugdinstelling. Op zijn achttiende stopte die hulp en kwam hij op straat terecht in Gent. Een op de drie jongeren die dak- of thuisloos is, komt ook uit zo’n jeugdinstelling. VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens kon hem spreken: “Intussen gaat het beter met mij. Ik vond werk en een appartement.”