Airbus A400M Atlas transportvliegtuigen op de luchtmachtbasis van Wunstorf, Duitsland.
Volledig scherm
PREMIUM
Airbus A400M Atlas transportvliegtuigen op de luchtmachtbasis van Wunstorf, Duitsland. © Cindy Riechau/dpa

Vlaamse onderdelen voor ‘jihadistenvliegtuig’ via achterpoortje naar Turkije

Vlaamse bedrijven leveren onderdelen voor een militair vliegtuig van het type waarmee Turkije jihadisten overvliegt naar het front in Libië en Nagorno-Karabach. Nochtans schrapte Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vorig jaar alle defensiegerelateerde leveringen aan Turkije. Maar er is een achterpoortje.

4 reacties

  • Erwin Dupon

    2 jaar geleden
    Al eens geprobeerd vrede te sluiten zonder wapens? Zou in aanmerking kunnen komen voor een Nobelprijs! Er is altijd en al eeuwenlang op onze aarde gewapende conflicten en die worden niet beslecht door handjes te schudden!
  • Daniël Volkaerts

    3 jaar geleden
    Maar FN uit Herstal blijft rustig verder leveren aan iedereen die wil betalen.
  • Tony Van den Eynde

    3 jaar geleden
    Het gaat hier om onderdelen van een groot vliegtuig dat ook aan Duitse, Franse, Britse en Belgische luchtmacht geleverd wordt. Al eens gekeken hoeveel onderdelen zo'n vliegtuig heeft? En heeft het SPA-parlementslid ook kritiek op de directe wapenuitvoer vanuit Wallonië door FN, direct gecontroleerd door Wallonië en dus door haar zusterpartij PS?
  • Patrick Van Lersberghe

    3 jaar geleden
    Men moet toch eens de feiten onder ogen durven zien. Vlaamse bedrijven leveren onderdelen van de Airbus 400M aan het consortium die instaat voor de bouw en onderhoud.  Wie of wat er achter deze verhalen zit is me onbekend. Maar de laatste weken lijkt de media te willen inspelen op de federale politiek door de partijen uit elkaar te spelen. Krijgen ze nu ook al de opdrachten mee van 't Schoon Verdiep?