Natacha Regemeutter
Volledig scherm
PREMIUM
Natacha Regemeutter © Joel Hoylaerts/Photo News

"'Samen erdoor', ze kunnen dat zo schoon zeggen. Maar voor velen is het 'alleen erdoor'"

Geen persconferentie gaat voorbij zonder ons te herinneren aan zij die er alleen voor staan, zeker met de feestdagen in zicht. "Samen erdoor: het klinkt schoon, hé", zegt één van hen. "Maar zoveel mensen moeten er nog steeds alléén door." Toen de samenleving stilviel, werd het nog duidelijker dan voordien: Tim (40) en Natacha (36) zijn eenzaam. "Niemand ziet wat ik in mijn mars heb."

4 reacties

  • Rolande Vogt

    3 jaar geleden
    Een ouder koppel..mag maar 1 persoon voor kerstmis uitnodigen..warom niet ..1 kind met partner..van eezaam kerstmis gesproken
  • Claudia Rosseel

    3 jaar geleden
    Inderdaad, en daar mag dringend naar omgekeken worden. 
  • Christine Stevens

    3 jaar geleden
    Ik zou het zelf niet beter kunnen verwoorden. Ik ben zelf 60 jaar en volledig alleen. Ik hoor nog niet bij de "ouderen" maar ook niet meer bij de "jongeren" en inderdaad ook ik voel me helemaal alleen op deze wereld. Ondanks alle oproepen in de media en zoals ze het zo mooi kunnen zeggen, we moeten er samen door weet ook ik dat ik er alleen door moet en dat is absoluut niet fijn. Ik wens jullie dan ook prettige feestdagen en hopelijk komt alles weer goed voor iedereen.
  • Haertjens Annelies

    3 jaar geleden
    Eenzaamheidheid is inderdaad niet alleen iets voor ouderen.Ben zelf een 42-jarige vrouw en begrijp volkomen wat jullie bedoelen.Was er inderdaad maar een beetje meer begrip en empathie onder de mensen,maar helaas...Ik wens jullie alvast toch prettige eindejaarsdagen toe.