Werfkeet in lichterlaaie: brand op industrieterrein mogelijk aangestoken

Rumst -

De brandweer rukte zaterdagavond uit naar de Catenbergstraat in Rumst voor een brand op het bedrijventerrein. Een werfkeet stond er in lichterlaaie. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is kunnen ontstaan, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Enkele wandelaars verwittigden iets na 20 uur brandweerzone Rivierenland toen ze brand opmerkten in de Catenbergstraat. “Op een braakliggend terrein van een containerbedrijf stond een werfkeet in lichterlaaie”, legt kapitein Jurgen Hellemans van Brandweerzone Rivierenland uit.

De brandweer kreeg de brand al bij al snel onder controle. “We konden ook verhinderen dat de brand oversloeg op andere materialen op het terrein”, vertelt Hellemans. Het gammele gebouwtje, dat dienst deed als bureau, brandde wel helemaal uit. Niemand raakte gewond.

Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk. “Het onderzoek is lopende, maar brandstichting kan niet worden uitgesloten”, vertelt Joris Van Camp van politiezone Rupel. Eerder deze week moest de brandweer namelijk ook al een brandje blussen op het terrein. “Er komt een branddeskundige ter plaatse om de oorzaak te onderzoeken”, aldus Van Camp nog.

 ©  BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 tdk, jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER