Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld)
Volledig scherm
Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) © Photo News

Vlaams minister van Mobiliteit Peeters wil snel overleg over Brusselse stadstol, samenwerkingsakkoord moet problematiek leasewagens oplossen

Er is dringend overleg nodig met de Brusselse regering over de plannen voor een Brusselse stadstol en liefst ook een samenwerkingsakkoord. Zoniet, zal de Vlaamse regering alle nodige juridische stappen ondernemen om de belangen van de Vlaamse pendelaars te beschermen. Dat verklaarde Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) in 'De zevende dag' (Eén). Hans Maertens (Voka) waarschuwde voor spitstechnologie bij de invoering van de stadstol, zoals het inschrijven van wagens in het Brussels Gewest om de taks te omzeilen.

15 reacties

  • Marc Hofmans

    3 jaar geleden
    Het fileleed is in Brussel een feit, maar er zijn geen of weinig alternatieven voor koning auto.Mochten er wel alternatieven zijn. Allemaal gezellig bij elkaar, zoals in een Sardinië doosje, en de virussen verbieden om het openbaar vervoer te gebruiken. 
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Tja en als wij de rest van Belgie nu eens zorgen dat brussel geen geld meer krijgt van onze belastingen om hun wegen te onderhouden op opnieuw aan te leggen ik ga alleen nog maar naar brussel als ik moet maar kan nu in principe weigeren om naar daar te gaan want ik moet wel met de auto ander geraak ik daar niet 
  • Eddy Jans

    3 jaar geleden
    De chantage van de Brusselse regering werkt dan blijkbaar toch snel .  Een precedent?? Haal alle Vlaamse ambtenaren en diensten weg uit Brussel want voor de Brusselaars tellen we niet mee.  Voorstel elke Brusselaar die in Zaventem opstijgt betaald een taks van 50 € om maatregelen tegen geluidsoverlast van Vlamingen rond Zaventem te betalen.
  • Eric Leysen

    3 jaar geleden
    Doe maar op in Brussel. Wij komen er al jaren niet meer. Hopelijk blijft iedereen er weg en trekken er vele bedrijven en organisaties naar andere oorden. Pas als het te laat is zullen de politici hun ogen opentrekken, zoals meestal.
  • Ronny Toch

    3 jaar geleden
    Tol komt er in heel België  ,wat nu  gebeurt is allemaal voor de theater kwestie iedereen voorbereiden