Archiefbeeld. Een Belgische vissersboot in het Britse kanaal. Volgens Brits minister van Milieu George Eustice is de eis tot "eeuwigdurende" toegang voor Europese vissers in Britse wateren "belachelijk".
Volledig scherm
Archiefbeeld. Een Belgische vissersboot in het Britse kanaal. Volgens Brits minister van Milieu George Eustice is de eis tot "eeuwigdurende" toegang voor Europese vissers in Britse wateren "belachelijk". © EPA

Brits minister verwijt EU "belachelijke eisen" te stellen

Zondag worden in Brussel de gesprekken voor een post-brexit handelsakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hervat. Het zou wel eens kunnen gaan om gesprekken van de laatste kans, gezien de snel naderende deadline van 1 januari. Intussen gooit Brits minister van Milieu George Eustice wat olie op het vuur. In een interview met Sky News verwijt hij de EU "belachelijke eisen" te stellen. 

9 reacties

  • Azaire Vanhoutte

    3 jaar geleden
    vroeger was het beter met de BE.NE.LUX. en misschien nog enkele goede landen erbij al de rest zijn profiteurs. Het enige voordeel is dat het nu lang vrede blijft. En te veel migratie .die hier niets te zoeken .hebben .enkel profiteren.
  • Lucas Balieu.

    3 jaar geleden
    Ik denk dat de achterliggende gedachte van de EU is, hoe harder we de Britten aanpakken hoe minder andere lidstaten zullen proberen diezelfde EU verlaten. Kwestie van intimidatie op langere termijn.
  • maarten vissers

    3 jaar geleden
    Rusland China en de USA gaan nogal lachen. De Europese gemeenschap speelt duidelijk in de kaarten van de andere grootmachten. 
  • Andy Staelens

    3 jaar geleden
    Die Britten gaan gewoon alles en meer krijgen dan ze vragen. Gewoon. Geen probleem voor de EU met al zijn (ex Belgische ministers) diplomaten. Normaal toch dat het spaak loopt?
  • nick sohier

    3 jaar geleden
    De Britten hebben overschot van gelijk. Zijn Britse visgronden. Heeft Europa niets over te zeggen,want ze horen niet meer bij Europa. De Britten moeten op hun strepen blijven staan,en absoluut niet toegeven. Laat Europa maar goed op zen bek gaan. En dan hopen dat België der ook uit stapt. Benelux was pakken beter dan dat een gedrocht van een Europa.