Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vandenbroucke: “Zoals de cijfers nu evolueren is er geen denken aan dat je kan versoepelen”

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) vindt de coronacijfers te slecht om de maatregelen voor het einde van het jaar te versoepelen. Hiermee reageert hij op de oproep van de minister-president van de Franse Gemeenschap, Pierre-Yves Jeholet (MR), die op 18 december wil samenkomen met het Overlegcomité om de coronamaatregelen opnieuw te evalueren. “Op basis van de cijfers zie ik ons niet voor het einde van het jaar opnieuw dingen openen die nu gesloten zijn”, zei Vandenbroucke vandaag in een interview op ATV. 

18 reacties

  • Jos Jansen

    3 jaar geleden
    Maar goed dat FVDB en premier de Croo blijk geven van gezond verstand , de chaos was anders niet te overzien. Helaas zullen er weer strengere maatregelen nodig zijn gezien de egoistische laksheid van heel wat burgers . Daarenboven zouden de boetes voor lockdownfeesjes op zijn minst verdrievoudigd moeten worden om wat effekt te hebben.
  • Jos Spriet-Dewaele

    3 jaar geleden
    Ja mensen doen kiezen tussen pa en ma doet hij liever Hij moet toch zijn stempel drukken op het antigezinbelijd. Je mag samenkomen met je gezin onder voorwaarde dat je onder het zelfde dak woont en dit is gewoon discrimineren tegenover gezinnen waar niet iedereen onder het zelfde dak woont. Grootouders hebben ook een gezin maar dat telt niet mee voor een machtswellusteling. Terwijl tv studio's de regels aan hun laars mogen lappen want zijn haar moet toch gedaan worden
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    We hebben onder druk van Voka en nva al eens te vroeg versoepeld met een tweede coronagolf als gevolg.  Kan VDB dus goed begrijpen dat hij die verantwoordelijkheid niet wil dragen.
  • Kirsten De Laet

    3 jaar geleden
    U hoeft niet in mijn plaats te denken noch beslissingen te nemen. Ik ben geestelijk nog steeds bij mijn volle verstand om zelfstandig te denken en dus lap ik zowat alle maatregelen aan mijn laarzen. Of denkt u echt dat u alle wijsheid in pacht meent te hebben? U bent niet eens verkozen laat staan dat u stemmen haalde maar wel met veel lef en arrogantie mijn leven willen beperken!? Vergeet het, mijn leven en mijn regels. 
  • Mieke Hendrickx

    3 jaar geleden
    Mensen die al maanden de regels respecteren en navolgen worden het wel een beetje moe dat er overal feestjes ed. zijn. Verdubbel dan tenminste de boete dan heeft de staatskas er ook nog wat aan en brave burgers voelen zich wat meer gerespecteerd. En zoals ik hier ook lees, politiekers die verkeerd doen, extra  laten betalen. Ja kan niet ongestraft wetten opleggen aan de mensen en ze dan zelf niet naleven.